Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»:Λύση ΤΩΡΑ στο στεγαστικό πρόβλημα του Δ.Σ. Νέας Πεντέλης

 Το οξύ στεγαστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Ν. Πεντέλης, το γνωρίζουμε όλοι σήμερα... Το σχολείο ασφυκτιά...
Το SOS, το εξέπεμψε έγκαιρα στη Διοίκηση του Δήμου και το δημοσιοποίησε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στη συνάντηση που έγινε στο σχολείο, με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων, στις 28-05-2012 , με μόνο θέμα την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί από μας.
Στη συνάντηση αυτή, εσείς κύριε Δήμαρχε, αποχωρήσατε λόγω υποχρεώσεώς σας μετά την τοποθέτησή σας. Εμείς που παραμείναμε καταθέσαμε διάφορες απόψεις και γνώμες, που δεν απείχαν και από τις δικές σας και για οριστική, μελλοντική λύση αλλά και για λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.
Ένα από τα μέτρα, για να καταστεί δυνατή η λειτουργία του σχολείου κατά το επόμενο σχολικό έτος και να ελαφρυνθεί πληθυσμιακά, ήταν η μεταφορά μαθητών στα γειτονικά σχολεία του Δήμου πράγμα που θα επιτυγχάνονταν μόνο με τον έγκαιρο ανακαθορισμό των σχολικών ορίων. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Και η ευθύνη βαραίνει τη Διοίκηση.
Έτσι το πρόβλημα παραμένει και η λύση που προτείνει η Διοίκηση και μάλιστα με εντολή του Δημάρχου όπως λέγεται, περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση και θα υποβαθμίσει τη λειτουργία του σχολείου.

Λάβαμε κι εμείς την επιστολή των δυο γονέων μαθητών και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων κυρίων Κων/νας Λαζή-Αναγνωστοπούλου και Χρ. Τζιφάκη στην οποία προτείνεται η τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας σε θέση που δε δημιουργεί προβλήματα στον ελεύθερο χώρο του σχολείου. Με την πρόταση αυτή είναι σύμφωνος και ο Διευθυντής του σχολείου, ο οποίος, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γνωρίζει καλύτερα , όπως όλοι οι Διευθυντές των σχολείων άλλωστε, τα προβλήματα και οι προτάσεις του είναι σεβαστές.
Ο Συνδυασμός μας για ακόμα μια φορά επισημαίνει το πρόβλημα. Τονίζει την αδυναμία της Διοίκησης να δώσει μια άμεση λύση, αυτή της αναδιάταξης των ορίων των σχολείων, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του σχολείου, και συντάσσεται με την τοποθέτηση μιας αίθουσας στο χώρο που προτείνει το σχολείο, όπου δεν περιορίζεται ο διαθέσιμος για τους μαθητές αύλειος χώρος..
Η αίθουσα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στο σχολείο να διατηρήσει ορισμένες από τις πολύ σημαντικές για το εκπαιδευτικό του έργο δραστηριότητες ,αλλά και το χρόνο να βρεθεί καλύτερη λύση κατά το επόμενο σχολικό έτος.. Η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να βρει και πιστεύουμε πως θα βρει τον τρόπο τοποθέτησής της στον προτεινόμενο χώρο.

                                                         Κύριε Δήμαρχε,
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι ενέργειες και οι κινήσεις πρέπει να γίνουν γρήγορα και άμεσα γιατί τα χρονικά όρια είναι πολύ περιορισμένα, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου η αίθουσα να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου.
Σας καλούμε να λάβετε όλα τα μέτρα ώστε να λειτουργήσει το σχολείο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

                     Για την «Ανθρώπινη Πολιτεία»
                                           Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
                                                Βασίλης Κωστόπουλος
                                                  Γιάννης Σαφλιάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου