Υπάλληλοι δύο νοσοκομείων κατηγορούνται για την έκδοση τουλάχιστον 121 ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα. Για τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν από 300 έως 900 ευρώ. Υπόνοιες ότι βεβαιώσεις χρησιμοποιήθηκαν παράτυπα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Μια 73χρονη συνταξιούχος λογοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, η οποία διατηρεί κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής, φέρεται ότι κινούσε τα νήματα της κομπίνας με πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας, τα οποία χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές σχολικές εξετάσεις.
Την υπόθεση διερευνά η Οικονομική Αστυνομία από τον περασμένο Οκτώβριο και έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα Νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται μια 48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο τμήμα για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μια 56χρονη συνταξιούχος ψυχολόγος.
Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας, και το υλικό της δικογραφίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι 59 από αυτά τα ιατρικά πιστοποιητικά δυσλεξίας φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των ιατρών και των διοικητικών διευθυντών και υποδιευθυντών, ενώ οι υπόλοιπες 62 ιατρικές βεβαιώσεις φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο χωρίς πρωτόκολλο ή με πρωτόκολλο άλλων ασθενών, ενώ σε άλλα πιστοποιητικά οι ιατροί δεν αναγνώρισαν την υπογραφή τους.
Η 73χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέβαινε στην έκδοση των πιστοποιητικών είτε έναντι αμοιβής από 300 έως 900 ευρώ είτε χωρίς αμοιβή στους πελάτες του κέντρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου