Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Μια ατέρμονη και συνεχώς αναζωπυρούμενη κοκορομαχία (με όπλα τις ύβρεις και τον φτηνό λαϊκισμό) είναι η κατάσταση ανάμεσα στην παράταξη του κ. Στεργίου και σ’ αυτήν του κ. Γραφάκου με θύματα όμως τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης καθώς τα προβλήματα της πόλης παραμένουν άλυτα.
Παρακολουθούμε με θλίψη και αγανάκτηση τις ατέλειωτες αντιπαραθέσεις που έχουν μετατρέψει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε φραστικές «απείρου κάλλους» αντιπαραθέσεις.
Από τη μια Γραφάκος - Κοσμοπούλου, από την άλλη Στεργίου - Μπουσίου και από κοντά μερίδα του τύπου να υπερπροβάλλει ένα κακόγουστο, παλιομοδίτικο τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης που και οι δυο πλευρές επιλέγουν, γιατί τους εξυπηρετεί.
Επενδύουν στην ακραία πόλωση για να στρεβλώσουν την εικόνα που δίνουν προς τα έξω.
Οι μεν πρώτοι για να ξεχαστούν τα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα που είχαν δημιουργήσει στο Δήμο Μελισσίων κατά τη θητεία τους. Oι δε δεύτεροι για να καλύψουν την απουσία του δικού τους έργου, τόσο στην Πεντέλη επί 12 έτη, όσο και στον Καλλικρατικό Δήμο σήμερα.
Θύματα αυτής της κοκορομαχίας οι πολίτες, τα προβλήματα τους, ο πολιτισμός μας, η αισθητική μας.
Η παρούσα διαμαρτυρία μας δεν είναι απλή διαμαρτυρία συνδυασμού, είναι κάτι παραπάνω. Είναι διαμαρτυρία πολιτών. Φτάνει πια και με τους δύο!!!
«Δεν μπορούμε να μεταδίδουμε απευθείας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί θα μας σιχαθεί ο κόσμος», ισχυρίσθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος.
 Μόνο που αυτό δεν αφορά όλους μας κ. Δήμαρχε και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για να ξεχωρίζουν, είναι η απάντηση μας.
Οι δημοτικοί, οι τοπικοί σύμβουλοι και τα μέλη της «Ανθρώπινης Πολιτείας» με υπεύθυνο λόγο, σοβαρές προτάσεις, γνώση, ήθος, πολιτική ευπρέπεια, διαφάνεια, δημοκρατικό και πλουραλιστικό τρόπο λειτουργίας, δηλώνουμε καθημερινά την παρουσία μας κοντά στον πολίτη, κοντά στο συνάνθρωπό μας. Και αν κάποιοι καλοθελητές, μάς «συνιστούν» την πόλωση και τον φτηνό λαϊκισμό σαν τους μόνους δρόμους που οδηγούν στην εξουσία, δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Εμείς δεν θα αλλάξουμε. Η Διοίκηση του Δήμου για μας δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε επάγγελμα. Είναι λειτούργημα.
Την ευθύνη της τελικής επιλογής βεβαία την έχει ο πολίτης. Εκτιμούμε όμως, ότι ήρθε και για την πόλη μας η ώρα της μεγάλης ανατροπής, της μεγάλης αλλαγής. Του σύγχρονου δημοκρατικού προτύπου λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Η «Ανθρώπινη Πολιτεία» δίνει διέξοδο.

                                   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                     ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου