Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δωρεάν τροφεία για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Επαναφέρει την πρόταση η "Ανθρώπινη Πολιτεία"
Mε το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ,  "Εναρμόνιση   οικογενειακής   ζώνης   2012-2013" επιδοτούνται οι μητέρες για τα τροφεία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς. Η επιδότηση δίδεται  απ’ ευθείας στο σταθμό και είναι αρκετά ικανοποιητική. Υπερκαλύπτει κατά πολύ το κόστος του κάθε παιδιού.
Δυστυχώς και για ανεξήγητο λόγο το πρόγραμμα εξαιρεί από την παροχή τις μητέρες  δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους,λες και αυτές είναι προνομιούχοι ,ειδικά σήμερα!
Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και η ‘Ανθρώπινη Πολιτεία’ θεωρώντας άδικη την εξαίρεση, ανέφεραν το θέμα, όπως το είχαν κάνει και πέρυσι, στο Συμβούλιο της 2ας Ιουνίου 2012 καλώντας τη  Διοίκηση να το επανεξετάσει και ,αφού δει όλες τις αιτήσεις ,να υπολογίσει την αναλογία των παιδιών των δημοσίων και  δημοτικών υπαλλήλων στο σύνολο των αιτούντων και να παράσχει δωρεάν τροφεία για όλους .Τι είδους διάκριση είναι αυτή που εξαιρεί τους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους ; Με τα στοιχεια που διαθέτουμε ,πρόσθεσε, τα έσοδα της ΕΕΤΑΑ επαρκούν για όλους τους μαθητες.Αλλά και αν ακόμη απαιτείται ένα μικρό ποσό που πρέπει να βάλει ο Δήμος, οφείλει να το καταβάλει.
Κανένα μικρό παιδί χωρίς τροφεία σήμερα. Τα μικρά παιδιά είναι παιδιά όλων μας ,είναι παιδιά της Πολιτειας,είναι παιδιά του Δημου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου