Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Καλούν σε αγώνα για την προστασία του Πεντελικού

Σε αγώνα για την προστασία του Πεντελικού από τα σχέδια καταστροφής του, για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις,  καλούν τους πολίτες η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ της ΠΕΝΤΕΛΗΣ, του ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, της ΚΗΦΙΣΙΑΣ και της ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, χαρακτηρίζοντας αυτό που πάει να συντελεστεί στο Πεντελικό ως ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" με δράστες όπως επισημαίνουν την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ και συνένοχη την ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Σε κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, τονίζουν πως «το θεάρεστο» έργο παράδοσης του Πεντελικού όρους στα μονοπώλια, που δραστηριοποιούνται στη μπίζνα με τις ανανεώσιμες πηγές και την «πράσινη ανάπτυξη», προχωράει η εκκλησία με τη σύμπραξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την ένοχη σιωπή της διοίκησης του δήμου Πεντέλης, και του ΣΠΑΠ, και μάλιστα με όρους fast track. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνουν το έργο των «γνωστών – άγνωστων» εμπρηστών της Πεντέλης, παραδίνοντας πολύτιμη δημόσια γη στην οικονομική ολιγαρχία του πλούτου, ντόπια και ξένη.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους Δήμους ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΕΥΚΗΣ -ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, έχει προκαλέσει τις διοικήσεις των δήμων και τους Δημάρχους, με ερωτήσεις της, να πάρουν θέση και να ενημερώσουν το λαό της ευρύτερης περιοχής για το περιεχόμενο των συζητήσεων που έχουν γίνει με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Το ζήτημα των φωτοβολταικών στον ορεινό όγκο της ΠΕΝΤΕΛΗΣ, δεν είναι υπόθεση μόνον του δήμου Πεντέλης αλλά των λαϊκών στρωμάτων όλης της Αττικής.Η συγκεκριμένη επένδυση, εάν τα βρουν Κυβέρνηση και Εκκλησία, μπορεί ήδη να ενταχθεί στη διαδικασία του σχετικού νόμου της κυβέρνησης , που έγινε γνωστός ως fast track.

Το σχέδιο προβλέπει, επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ, σε έκταση 16.500 στρεμμάτων, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Στην έκταση αυτή θα αναπτυχθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 300 μεγαβάτ, που θα αποτελείται από 3.500 στρέμματα καθρέφτες και στα υπόλοιπα 13.000 στρέμματα, στα ενδιάμεσα των φωτοβολταϊκών συστοιχιών, θα φυτευτούν από την εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου 3 εκατ. δέντρα, και αυτό είναι το τυράκι στη φάκα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόσο στη ΠΕΝΤΕΛΗ, όσο και στους γύρω Δήμους, από την προεκλογική περίοδο του 2010, προειδοποιούσε για το Μεγάλο Φαγοπότι που θα γινόταν στο βουνό , και κατήγγειλε τα οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονταν την Πεντέλη σαν νέο επιχειρηματικό πεδίο δράσης με καταστροφικές αλλαγές στις χρήσεις γης, εξαιρετικά προσοδοφόρες για το κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης στοχεύουν να κατοχυρωθεί υπέρ της Μονής Πεντέλης μια ευρύτερη δημόσια δασική έκταση 25.000 στρεμμάτων, και παράλληλα να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του ορεινού όγκου, πολύτιμης πηγής ανάσας για τα λαϊκά στρώματα ολόκληρου του λεκανοπέδιου της Αθήνας
Άλλωστε τα όποια «νομικά και συνταγματικά κωλύματα» πάντα , έτσι κι αλλιώς , έβρισκαν πρόθυμους να τα ξεπερνούν σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος. Τώρα, με συνυπεύθυνους την κυβέρνηση, το ιερατείο και συνεχιζόμενη ένοχη σιωπή των δημοτικών αρχών, κλασική μέθοδος συνενοχής, συνεχίζεται το έργο των εμπρηστών, με την παράδοση αναδασωτέων, ορεινών εκτάσεων στους ιδιώτες.
Με τη συγκεκριμένη επένδυση κρύβουν την αλήθεια από το λαό της περιοχής, ότι στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η διάθεση των χιλιάδων στρεμμάτων γης στο ιδιωτικό κεφάλαιο για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, είναι η προίκα για το πάντρεμα του ντόπιου και ξένου ενεργειακού κεφαλαίου.
Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα πιο πάνω φωτοβολταϊκά, η κυβέρνηση θα δεσμευθεί, μέσω και της ΔΕΗ ΑΕ και της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), με μακροχρόνια συμβόλαια για την εγγυημένη απορρόφηση της παραγωγής, πληρώνοντας την κιλοβατώρα σε τιμές περίπου δεκαπλάσιες σε σχέση με το κόστος ηλεκτροπαραγωγής από το εγχώριο καύσιμο. Αυτήν την υπέρογκη διαφορά θα την πληρώνει η λαϊκή οικογένεια με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα θα επιβαρύνεται και με το αυξημένο τέλος για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).
Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το καλά σχεδιαζόμενο έγκλημα έρχονται να επιβεβαιώσουν την θερμή υποστήριξη της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που υποδεικνύει προς την Εκκλησία, με πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορέσει να λυθεί, σε βάρος του περιβάλλοντος και των λαϊκών στρωμάτων, τόσο το ιδιοκτησιακό, όσο και το εμπόδιο των θεσμοθετημένων χρήσεων γης.
Συμπέρασμα: Ο μεγάλος μονοπωλιακός όμιλος που θα αναλάβει το έργο, θα εξασφαλίσει δουλειές και κέρδη δισεκατομμυρίων, ικανό μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας αλλά και δύναμη επίδρασης στο σύνολο της οικονομίας λόγω της σημασίας του κλάδου της ενέργειας, ενώ το περιβάλλον και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, αντίθετα να χάσουν έχουν, από την παρουσία του «στρατηγικού επενδυτή» στην περιοχή, δηλαδή από τις επενδύσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου στην Ενέργεια.
Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί και της ΔΕΗ ΑΕ (που όλο το προηγούμενο διάστημα οδήγησε στη δραματική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο της Ενέργειας, στις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην ασυδοσία του δουλεμπορίου των εργολάβων), ήταν και είναι στρατηγική επιλογή, προϋπόθεση και απαίτηση του ιδιωτικού κεφαλαίου για να διευκολυνθεί στην εγκατάστασή του στην Ενέργεια, ζητώντας όχι μόνο εγγυημένες τιμές και εξασφαλισμένη κερδοφορία, αλλά και φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ της ΠΕΝΤΕΛΗΣ, του ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, της ΚΗΦΙΣΙΑΣ, της ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, καλούν σε αγώνα για την προστασία του Πεντελικού από τα σχέδια καταστροφής του, για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

                                                               ΜΑΡΤΗΣ 2012
                                                 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
                                               ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                                 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
                                     ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου