Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δεσμεύτηκαν ότι θα αποσύρουν την τροπολογία, ΠΑΣΟΚ & ΝΔ

Έρχονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις από τη μεθοδική και αγωνιστική προσπάθεια της συντονιστικής επιτροπής. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεσμεύτηκαν ότι θα αποσύρουν την τροπολογία που επιτρέπει στην εκκλησία να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. στη Ναυτική Βάση (Λεωφ. Πεντέλης και Αναπαύσεως).
Η συντονιστική επιτροπή κατά των φωτοβολταϊκων με αφορμή την τροπολογία που κατάθεσαν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την οποία παραχωρούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκτάσεις στο Πεντελικό για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Μαρτίου σειρά επαφών. Πιο συγκεκριμένα:
Συναντήθηκαν με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, με το Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τασούλα, με τους εισηγητές της τροπολογίας, καθώς και με τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Μάξιμο. Επίσης παρευρέθηκαν στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Συμπέρασμα των συναντήσεων αυτών ήταν τα εξής: 

- Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης μας ενημέρωσε ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεν θα κάνει δεκτή την τροπολογία και δεν συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.
- Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μας ενημέρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποσύρει την υποστήριξή της στην τροπολογία.
- Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής έδειξε να εμμένει στις θέσεις της Αρχιεπισκοπής. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ζήτησαν από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να παραιτηθεί από το εγχείρημα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό, αίτημα που θα υποβληθεί και γραπτώς.
- Το Δ.Σ. τη ΠΕΔΑ έλαβε ομόφωνα απόφαση κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό.
Στη συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής με πολίτες και φορείς της πόλης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 20 Μαρτίου έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου της συντονιστικής επιτροπής.
Εκτιμήθηκε ως θετική εξέλιξη η δέσμευση των κ. Καρχιμάκη από το ΠΑΣΟΚ και Τασούλα από τη Νέα Δημοκρατία ότι θα αποσυρθεί η τροπολογία.
Αξιολογήθηκε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί η προσπάθεια μέχρι την Πέμπτη 22 Μαρτίου μέρα που θα ψηφιστεί το σχέδιο Νόμου.
Εκτιμήθηκε ότι το ζήτημα μπορεί να προκύψει ξανά μετά τις εκλογές.
Αποφασίστηκε να συνεχίσει τον αγώνα της η συντονιστική επιτροπή με στόχο τον περιορισμό της ιδιοκτησίας της μονής σε 500 στρέμματα σύμφωνα με όσα ορίζονται από τους Ν.1700/87 και 1811/88.
Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και να ενταθεί ο αγώνας μέχρι την οριστική απόσυρση της τροπολογίας.
Σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου στελέχη της συντονιστικής επιτροπής έχουν συνάντηση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου θα ενημερώσουν και εγγράφως τους Βουλευτές της Αττικής για το θέμα.
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου (μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου) στις 5.30 μ.μ η συντονιστική επιτροπή καλεί τους πολίτες και τους φορείς της πόλης σε αγωνιστική διαμαρτυρία κατά της τροπολογίας που επιτρέπει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό, στη Ναυτική Βάση συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Λεωφ. Πεντέλης.

Από το γραφείο τύπου της συντονιστικής επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου