Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Για το γήπεδο Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης

1. Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. 5662/12.3.2012 εγγράφου σας έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής :
α. Το ιδιοκτησιακό αλλά και η λειτουργία του γηπέδου είναι αλληλένδετα με το χαρακτηρισμό της έκτασης που σύμφωνα με τους πρόσφατα αναρτηθέντες δασικούς χάρτες αλλά και τη σχετική αλληλογραφία κατά τη Κρατική εξουσία είναι «δασική έκταση».
β. Το χαρακτηρισμό αυτό εξ αρχής η Διοίκηση του Δήμου δια του Δημάρχου της κου Στεργίου – Καψάλη Δημήτριο τον αμφισβήτησε τόσο ειδικά υποβάλλοντας σχετική ένσταση κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών όσο και γενικά ζητώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση.
γ. Αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν η έκδοση της υπ’ αριθμ. 165387/410 ΦΕΚ 470Β/28.2.2012 Υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα στοιχεία και δικαιολογητικά τεκμηρίωσης αιτίας δασικής μορφής και ο τρόπος υπαγωγής εκτάσεων στο άρθρο 24 του Ν. 3889/2010.
2. Η θετική αυτή εξέλιξή που όπως προηγούμενα αναφέραμε οφείλεται αποκλειστικά στις πιέσεις του Δήμου προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ ανοίγει το δρόμο για την υπαγωγή της έκταση του γηπέδου στη παραπάνω διαδικασία με στόχο να εξαλειφθεί ο μέχρι σήμερα υπάρχων «δασικός» χαρακτήρας.
3. Ήδη ο Δήμος μας με τη συνεργασία εξειδικευμένου νομικού εκπονεί σχετικό υπόμνημα για την υπαγωγή εκτάσεων του Δήμου στο άρθρο 24 του Ν. 3889/2010 που περιλαμβάνονται στο Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στο οποίο υπόμνημα θα περιληφθεί και η έκταση του γηπέδου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.
4. Αφού υπαχθεί η έκταση του γηπέδου στο άρθρο 24 του Ν. 3889/2010 που αισιοδοξούμε ότι θα γίνει σύντομα, στη συνέχεια θα εξετάσουμε την υλοποίηση υπαρχουσών ή και νέων μελετών καθώς και διαφόρων προσφορών για τη σωστή λειτουργία του γηπέδου, που σήμερα με το ισχύον νομικό καθεστώς προσκρούουν σε απαγορευτικές διατάξεις της ισχύουσας δασικής νομοθεσίας.

                                            Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ
                  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ& ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΟΛΗΣ
                                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου