Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ορόσημο η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ

Ορόσημο για την εξέλιξη του θέματος των φωτοβολταϊκών αποτελεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ που στρέφεται κατά της δημιουργίας του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό. Η Συντονιστική μας Επιτροπή με την παρουσία της και την ενημέρωση που έκανε συνέβαλε αποφασιστικά να ληφθεί η απόφαση αυτή.
Ιδιαίτερα σημαντική για την προσπάθειά που κάνει η συντονιστική μας επιτροπή να αποτρέψει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ που δηλώνει ξεκάθαρα τη διαφωνία του στα σχέδια της Εκκλησίας και του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσουν σε δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη.
Μάλιστα η βάση της ανακοίνωσης του ΣΠΑΠ είναι η τελευταία ανακοίνωση της συντονιστικής μας επιτροπής.
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Μανώλης Γραφάκος, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Λάζος, Κώστας Τζουμάκας, Βλάσσης Σιώμος (και μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ) και Βασίλης Κωστόπουλος (ο Αντώνης Φειδοπιάστης είχε ανειλημμένη υποχρέωση για το ίδιο θέμα), ήταν παρόντα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ. Συντονισμένα τοποθετήθηκαν και ενημέρωσαν το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησαν, παρότι το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη ως ενημέρωση, να ληφθεί απόφαση. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Βουλευτής Αττικής και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κ. Χρήστος Καλαποθαράκος που τοποθετήθηκε αρνητικά στην προοπτική δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη.
Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το μέτωπο και την επιχειρηματολογία κατά της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό.

Μάλιστα αναμένεται εντός 10 περίπου ημερών όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων μελών του ΣΠΑΠ να έχουν λάβει αντίστοιχες αποφάσεις.
Η επιτροπή μας με την επιμονή της και όλα της τα μέλη λειτουργώντας μελετημένα και μεθοδικά συνέβαλε σημαντικά στη λήψη της απόφασης αυτής. Πιο συγκεκριμένα:
- Από την 10 Μαρτίου καλέσαμε το Δ.Σ. του ΣΠΑΠ να λάβει θέση.
- Άμεσα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ συγκάλεσε το σώμα, αλλά στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης είχε το θέμα ως ενημέρωση και όχι για λήψη απόφασης.
- Με την παρουσία μας και την επιχειρηματολογία μας βοηθήσαμε τα μέλη του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ τελικά να λάβουν σήμερα θέση και μάλιστα ομόφωνη κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό, βασιζόμενοι στο σκεπτικό της δικής μας ανακοίνωσης.
Κατόπιν όλων αυτών συγχαίρουμε τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κ. Πατούλη Γιώργο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ που ήταν παρόντα και ψήφισαν ομόφωνα.
Δηλώνουμε δε, ότι θα συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι η εκκλησία να αποδεχθεί ότι δεν έχει ιδιοκτησία στο βουνό και μέχρι η πολιτεία τοποθετηθεί δημόσια ότι δεν θα συζητήσει στο εξής επιχειρηματικά σχέδια στις προστατευόμενες δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις του Πεντελικού.
Υ.Γ. Θλιβερή για ακόμα μια φορά η απουσία του κ. Στεργίου από το ΔΣ του ΣΠΑΠ. Ο κ. Στεργίου που με την αδράνειά του επικουρεί την προσπάθεια να δημιουργηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό, σήμερα αποτελεί πλέον τον ουραγό των εξελίξεων που απλά και μοναχικά παρακολουθεί την εξέλιξη των θεμάτων…

          ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κατά των φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου