Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΑΤΑΪΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Το πολύπαθο Πεντελικό βουνό με την βαριά ιστορική κληρονομία των μαρμάρων του Παρθενώνα, βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο διαπλεκόμενων συμφερόντων, καταργώντας οριστικά το δασικό του χαρακτήρα.
Με τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά σε σχετικό νομοσχέδιο έχοντας ολοκληρωθεί η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και λίγο πριν εισαχθεί στην ολομέλεια, παραχωρείται σε Ανώνυμη Εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναδασωτέα και εντός ζώνης προστασίας του Πεντελικού βουνού, έκταση 23.500 στρεμμάτων για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου, με το άλλοθι της ευθύνης αναδάσωσης μεγάλου μέρους της.
Δυστυχώς το Βουνό στους πρόποδες του οποίου επιλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντας να το αγαπούν και να το προστατεύουν με την ελπίδα ότι θα ξαναγίνει πνεύμονας πρασίνου για όλη την Αττική, με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του, σε λίγο θα θυμίζει ένα τεράστιο εργοτάξιο με χιλιάδες τόνους από σίδερα, μπετόν και κρύσταλλα με ότι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο αλλά και όλο το λεκανοπέδιο.
Φαίνεται πως οι πληγές που έχει υποστεί η Πεντέλη διαχρονικά, από την ανεξέλεγκτη λατόμευση στο παρελθόν αλλά και τις μεγάλες πυρκαγιές πρόσφατα, δεν ήταν αρκετές για τους «πατέρες» της Εκκλησίας μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στα «φαραωνικά» σχέδια για τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό βουνό και ενώνει τη φωνή της με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης που αντιτίθενται σε αυτά.
Ζητάμε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέθεσαν αυτή την εγκληματική τροπολογία να την αποσύρουν και καλούμε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου να πράξουν το ίδιο.
Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να κατανοήσει ότι εκτός από την «πράσινη ανάπτυξη» υπάρχει και το φυσικό πράσινο που δημιουργεί ένα πυκνό δάσος στο βουνό.
Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδας να αρκεστεί στο ποιμαντικό της έργο, εγκαταλείποντας τις ανίερες μπίζνες με «οσμή» σκανδάλου Βατοπεδίου που προσβάλλουν τους πιστούς.
Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν στις ζωγραφιές τους να σχεδιάζουν το βουνό με δέντρα!!!
Πεντέλη 20/3/2012

                                                             ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου