Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

SPECIAL OLYMPICS 2011: " I AM A MAN"

Τη χρονιά που μας πέρασε, το σχολείο μας, το Ειδικό Σχολείο Νταού Πεντέλης, εντάχθηκε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των SPECIAL OLUMPICS 2011.
Το Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το ΕΕΕΕΚ, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό, ανέλαβαν, ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί να διενεργήσουν ένα PROJECT που προσέγγιζε από διάφορες όψεις το ζήτημα της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Τη σχολική χρονιά 2009-2010 κάναμε δυο δράσεις:
α) Η πρώτη αφορούσε στην Παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Ειδική Αγωγή. Τα παιδιά, αξιοποιώντας διάφορα εκπαιδευτικά λογισμικά και διαδικτυακές εφαρμογές δημιούργησαν ένα παραμύθι, το οποίο δημοσιοποίησαν στο δικτυακό τόπο του Εργαστηρίου Πληροφορικής με Με Λογισμό και με Όνειρο, με τον τίτλο: "Είμαστε λέτε διαφορετικοί; Τότε γιατί είναι ίδια με τα δικά σας τα όνειρά μας"; Παράλληλα έκαναν πολλές δραστηριότητες με τους Η/Υ, οι οποίες είναι αναρτημένες στο blog.
β) Η δεύτερη αφορούσε στη ψυχοσυναισθηματική προσέγγιση της Διαφορετικότητας μέσα από τη Δραματοθεραπεία. Τα παιδιά κινήθηκαν στο χώρο, τον οικιοποιήθηκαν, έτρεξαν, χόρεψαν, έπαιξαν και...φωτογραφήθηκαν, στο χώρο του σχολείου, αναδεικνύοντας πτυχές του εσωτερικού τους κόσμου.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολέιου μας έχουμε την τιμη να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00-9:00μ.μ. στο Δημαρχείο της Ραφήνας, όπου θα γίνουν τα εγκαίνεια της Έκθεσης Φωτογραφίας "I AM A MAN".
Η προσπάθειά μας αυτή, όπως και όλες οι δράσεις μας οι οποίες αφορούν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, υποστηρίζεται από το Σύλλογο Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο οποίος υιοθέτησε το Σχολείο μας και πρόσφερε στο Εργαστήρι Πληροφορικής το ποσό των 10.000 ευρώ.
Σας περιμένουμε με ΛΟΓΙΣΜΟ &; ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ!!!
Η "Υπολογίστρια", οι Διευθυντές, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές και Μαθήτριες του Σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου