Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Για το διακεκομμένο ωράριο εργαζομένων του Δήμου

Tην απόλυτη ταύτιση της με την μνημονιακή πολιτική για μια ακόμη φορά απέδειξε ο κ. Στεργίου και η διοίκησή του αφού πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τροϊκανής έμπνευσης διακεκομμένο ωράριο για τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης.
Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα τους εργαζόμενους αφού καταστρατηγεί τα εργασιακά τους δικαιώματα και ουσιαστικά εφαρμόζει στον Δήμο Πεντέλης τους βασικούς πυλώνες της αντεργατικής πολιτικής όπως, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση της απασχόλησης, υπερωριακή και χωρις αμοιβή εργασία κλπ.
Βεβαια δεν αποτελεί έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης, αφού είναι η παράταξη που προωθεί την "νομιμότητα" ή αλλιώς υποταγή στη κυρίαρχη πολιτική, τον εθελοντισμό που τον αντιλαμβάνεται μόνον ως απλήρωτη εργασία, τις χορηγίες των επιχειρηματιών που ξαφνικά έγιναν φιλάνθρωποι και ευεργέτες, κατά τον κ. Στεργίου.
Αυτός όμως είναι ο ρόλος τους, και αυτή η αποστολή τους.
Ο ρόλος όμως των εργαζομένων είναι ο ακριβώς αντίθετος.

Να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους , την σταθερή και μόνιμη εργασία , την αμοιβή που θα τους επιτρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια . Να πουν ΟΧΙ στην πολιτική της στρατιωτικοποιήσεις τους και στην προσφορά εργασίας χωρις αμοιβές και σε συνθήκες Γαλέρας.
Δεν μπορεί να επιτρέψουν το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων ,το γκρέμισμα των δικαιωμάτων τους με τα χόρια κατεβασμένα και το κεφάλι σκυφτό.
Δεν πρέπει να αφήσουν τον τοπικό εκπρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής Δήμαρχο κ .Στεργιου και το πολιτικό συνονθύλευμα που τον ακλουθεί να τους παραβιάζει την ζωη τους βάζοντας τους να δουλεύουν όσο , όπως , και όπου εκείνοι θέλουν.
Να μην ξεγελαστούν από τα δήθεν "λογια ψυχής" που δεν είναι τιποτα άλλο από τα δεσμά τους .Τους οδηγούν σε εργασιακό καιάδα κρύβοντας με μεγαλα λογια το αποκρουστικό πρόσωπο της ανάλγητης αντεργατικής πολιτικής τους.
Πείρα έχουν συσσωρεύσει πια . Είναι η ώρα τώρα να την αξιοποιήσουν χωρις αναστολές και ψευδαισθήσεις . Ξέρουν ποιοι είναι πραγματικά στο πλευρό τους χωρις ταλαντεύσεις και παγίδες με ανταλλάγματα, ξέρουν επίσης και ποιοι ενώ τους χαϊδεύουν την πλάτη με το ένα χέρι, με το άλλο τους δένουν τη θηλιά στο λαιμό.
                        
                            ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου