Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στις 7:00 μμ η παρουσίαση του βιβλίου της Γιώγιας Σιώκου "Αρχαία μέλισσα"

Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Δήμου Πεντέλης, σας προσκαλεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου  στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων (17ης Νοέμβρη και Αγ. Γεωργίου γωνία, 210-6138802), για την παρουσίαση του νέου δίγλωσσου βιβλίου της ποιήτριας
Γιώγιας Σιώκου-Κοματσουλάκη "Αρχαία μέλισσα"
μετάφραση στα Αγγλικά David Connolly
εκδόσεις Gutenberg – τυπωθήτω
ζωγραφική Πέτρος Ζουμπουλάκης
Τη δημιουργό και το έργο της θα παρουσιάσουν οι κ.κ.
Νίκος Μαρκάτος πρ.Πρύτανης, Καθηγητής ΕΜΠ
Μαρία Αλεξανδράκη μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου,
επίτιμη Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης
Δημήτρης Καραμβάλης Δοκιμιογράφος
Ποιήματα θα απαγγείλουν οι Ηθοποιοί:  Ρήγας Αξελός και Τζένη Καλλέργη
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Μουσικοσυνθέτης Νίκος ΣτρατηγόςΗ Επιτροπή Βιβλιοθήκης
Ο.Π.ΑΘ. Δήμου Πεντέλης


Η Κατερίνα Δέφνερ-Καφή για την "Αρχαία Μέλισσα"
Η Γιώγια Σιώκου είναι μια από τις κορυφαίες ελληνίδες ποιήτριες και με το παρόν βιβλίο της -εντυπωσιακό και σε εμφάνιση και σε περιεχόμενο και μεταφρασμένο εξαιρετικά στ' αγγλικά απ' τον σπουδαίο Ντέιβιντ Κόνολι- κάνει μία τεράστια προσφορά στην νεοελληνική μας λογοτεχνία!
Η Γιώγια Σιώκου έχει μια λυρικότατη πέννα και με την αισθαντικότητά της, την ευαισθησία της, τον γνήσιο ανθρωπισμό της, την ασύγκριτη ψυχική της ευγένεια, την γλυκεία καλοσύνη της, αλλά και τον απαράμιλλο δυναμισμό της, που της τον δίνει η οξύτατη ποιητική της συνείδηση -που 'ναι πάντοτε εν εγρηγόρσει- μάχεται για πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες, για την ειρήνη του κόσμου και πονά για τα δεινά της ανθρωπότητας, ενώ όλ' αυτά δίνονται σε θαυμάσιους αφαιρετικούς μεταμοντέρνους στίχους, όπου δεσπόζει ο λυρικός ονειρισμός και μετουσιώνεται η σκληρή πραγματικότητα σε ποιητικό λυγμό και διάφανη αστρένια ονειροφαντασία.
[....] Αποτυπώνει τα πιο σκληρά γεγονότα με την διάφανη γοητεία του ποιητικού οίστρου της, σ' έναν λυρικό ονειρισμό που προβληματίζει, διδάσκει, απογειώνει κι αφήνει έντονη την αισθητική συγκίνηση στην ψυχή του αναγνώστη της.
Έτσι, μας ταξιδεύει στους υπέροχους κόσμους της λυρικής αισθαντικότητάς της, προσφέροντας στην νεοελληνική μας λογοτεχνία τα διάφανα κρίνα της μοναδικής ποιητικής της σκέψης!
Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά της στα νεοελληνικά μας γράμματα και της ευχόμαστε ολόκαρδα συνεχή έμπνευση και την τρανή χαρά της αδιάκοπης ποιητικής δημιουργίας, για να χαιρόμαστε πάντα τα αριστουργηματικά ποιητικά έργα της κορυφαίας πανανθρώπινης ποιήτριάς μας, της Γιώγιας Σιώκου.

Κατερίνα Δέφνερ - Καφή

Δημοσιεύθηκε στα Αιολικά Γράμματα
Χρόνος 41ος - Νοέμβρης 2011 - Τεύχος 252

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου