Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα εργατικά δικαιώματα & η «κατακρεούργησή» τους

Να μην εφαρμοστεί η «κατακρεούργηση» των εργατικών δικαιωμάτων που ψήφισε η «Πλειοψηφία» του Δήμου
Όλα τα θέματα στην αντιμετώπιση τους έχουν τα όρια τους!!! Σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα, λόγω συνθηκών, κάποιες μορφές ελαστικής εργασίας έγιναν αποδεκτές (σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, οχταμηνίτες, διμηνίτες)
Αυτό όμως που με ακατανόητη σπουδή έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης την 23η Δεκεμβρίου 2012 ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τη δυνατότητα εφαρμογής διακεκομμένου ωραρίου για τους εργαζομένους. Δηλαδή αντί να δουλεύεις οκτώ ώρες συνέχεια, να μπορεί ο Δήμος να σε απασχολεί «σπαστά» δηλαδή τρεις ώρες το πρωί, τρείς το απόγευμα, δύο το βράδυ. Απαράδεκτο!
Άλλο πράγμα είναι αντί για 07:00-15:00 να εργαστείς νυκτερινά 22:00-05:00 σε βάρδια για παράδειγμα στο κοιμητήριο και άλλο να σου σπάνε το ωράριο. Δεν είναι σκοπιά η εργασία!
Οι κ.κ. Καρβουνάκης και Στεργίου είναι βαθειά εκτεθειμένοι.

«Έβγαζε μάτι» στο Συμβούλιο το τι κρυβόταν πίσω από τις λέξεις. Και δεν αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια του «προσηνούς» χθες κ. Γραφάκου να εξωραΐσει τις προθέσεις της Διοίκησης με λεκτικά «τερτίπια», θα άνοιγε ολόκληρη κερκόπορτα και με τις δικές του ψήφους. Βέβαια η παράταξη του Δημάρχου ήξερε τι έγραφε στην εισήγηση γιατί ήξερε που σκοπεύει, και δεν τον εξέθεσε διότι παρέμεινε συνεπής στους στόχους της.
Μόνο που αυτό κ. Δήμαρχε δεν λέγεται «ανθρωπιά» λέγεται κάπως αλλιώς……..
Κύριοι της Διοίκησης και εσείς που εισηγείσθε και εσείς που ψηφίζετε. Φτάνει, Ως εδώ! Η Διοίκηση χρειάζεται «ανθρώπινο» πρόσωπο. Εδώ φαίνεται η «ανθρωπιά» που επικαλείται με ελεήμονα τρόπο ο κ. Δήμαρχος. Στο πως μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους.. Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεώσεις αλλά έχουν και δικαιώματα που πρέπει να είναι σεβαστά απ’ όλους.
Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση να μην κάνει χρήση όσων ψήφισε χθες για διακεκομμένο ωράριο. Έστω και την υστάτη ώρα ας δείξει στοιχειώδες ανθρώπινο πρόσωπο. Για να μην οδηγήσουμε τους εργαζομένους του Δήμου σε εργασιακό Μεσαίωνα!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου