Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Προγραμματισμός δράσεων

Tους βασικούς άξονες ανάπτυξης - δράσης για το επόμενο τετράμηνο που αφορούν κυρίως την Παιδεία, τα Κέντρα διανομής μεθαδόνης, τους Δασικούς χάρτες, τα Οικονομικά του Δήμου και τα Φωτοβολταϊκά που σχεδιάζει η Εκκλησία να τοποθετήσει στο Πεντελικό, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου -Καψάλης σε συνάντηση που είχε το Σάββατο 27 Αυγούστου στο φιλόξενο χώρο του σπιτιού του, με συνεργάτες & Δημοτικούς συμβούλους.
Σκοπός της συνάντησης, στην οποία έγινε ένας πρώτος απολογισμός της 8μηνης διοίκησης στο Καλλικρατικό Δήμο στην οποία καταβλήθηκε υπερπροσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου, ήταν να σφυρηλατηθεί ακόμη περισσότερο η σχέση εκτίμησης, εμπιστοσύνης και επικοινωνίας, όπου "η κριτική έχει βήμα μόνο για τη δημιουργία ενός καλύτερου Δήμου".
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο ως μήνα των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Με γνώμονα ότι "ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ", ζήτησε επιταχτικά από τους συνεργάτες του να υπερβάλουν εαυτόν για να υποδεχθούν τα παιδιά στις 12 Σεπτεμβρίου στα σχολεία και την 1η Σεπτεμβρίου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αναφερόμενος δε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τη διανομή της μεθαδόνης σε τρία νοσοκομεία της περιοχής, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος θα αντισταθεί και δεν θα επιτρέψει τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού της πόλης. "Με αυτή του την απόφαση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος, " ο Υπουργός κ. Λοβέρδος, θέτει απέναντί του όλους τους Πεντελιώτες".

Για το επίκαιρο θέμα των δασικών χαρτών ο κ. Στεργίου ενημέρωσε τους συνεργάτες του για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου την Πέμπτη 25 Αυγούστου, καθώς και το υπόμνημα που κατάθεσε με τις απόψεις της Διοίκησης, επισημαίνοντας ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό και ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε να βρεθεί μια δίκαιη λύση.
«Θα συνεχίσουμε, είπε κλείνοντας, την προσπάθεια μας για την προώθηση της Καλλικρατικής διακυβέρνησης στην περιοχή, το λειτουργικό και οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου, την προώθηση των μεγάλων θεμάτων που είναι σε εξέλιξη - Σχέδια Πόλεων, Γ.Π.Σ. Πεντέλης, Δασικά, Κέντρα διανομής μεθαδόνης, φωτοβολταικά Εκκλησίας, Περιβαλλοντική στήριξη, κ.α. - πάντοτε σε πνεύμα προσφοράς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου