Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ: "πλήγμα στην κοινωνική συνοχή"

 Αντίθετος στη γενικότερη στρατηγική Λοβέρδου για μεταφορά του ΟΚΑΝΑ, σε όλα τα Νοσοκομεία της πόλης, ο Δήμαρχός μας
Αρνητική είναι η θέση του Δημάρχου Πεντέλης στη γενικότερη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας να μοιράσει τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών) σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
Η Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων έχει πολλά μικρά νοσοκομεία εντός των διοικητικών της ορίων και η ανάπτυξη του ΟΚΑΝΑ θα αποπροσανατολίσει τη λειτουργία τους με τους ασθενείς αλλά κυρίως με τους εμπόρους και θα αποτελέσει πλήγμα στην κοινωνική συνοχή και τη λειτουργία της πόλης, καθώς τα μικρά αυτά νοσοκομεία είναι στο κέντρο του οικιστικού της ιστού.
Το νοσοκομείο "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ" είναι ουσιαστικά εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, αφού οι ΒορειοΑνατολικές του πλευρές είναι τα όρια του Δήμου Πεντέλης.
Το νοσοκομείο "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ" είναι μικρό νοσοκομείο εντός του οικιστικού ιστού της πόλης 400 μέτρα από το Σισμανόγλειο και τέτοια δράση θα επικαλύψει την υπόλοιπη λειτουργία του.
Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι της άποψης της ανάπτυξης των μονάδων χρήσης μεθαδόνης στα μικρά Νοσοκομεία της Αττικής και στηρίζουμε τη θέση για εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ σε ειδικό νοσοκομείο εκτός των κεντρικών οικιστικών ιστών των πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου