Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

"Ο.Ε. Γραφάκου - Φωτόπουλου", ήταν η ΑΜ.ΝΕΠ !

«ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΜΝΕΠ»
Στις πρώτες προτεραιότητες της διοίκησης Γραφάκου το 2007 ήταν η ίδρυση Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας της γνωστής μας ΑΜΝΕΠ «Αναπτυξιακή Μελισσίων – Νέας Πεντέλης» με κεφάλαιο 130.000,00 €.
Ο τότε συνδυασμός μας «Μελίσσια – Συμμετοχή – Ανάπτυξη» δεν την ψήφισε. Αποφασίσαμε όμως να συμμετέχουμε στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο για να μπορούμε να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τις ενέργειές της. Εντός δύο μηνών ομόφωνα και οι τέσσερις εκπρόσωποι του Συνδυασμού μας, αφού διαπίστωσαν, ότι μόνο αναπτυξιακοί για τον Δήμο και την πόλη δεν ήταν οι σκοποί της εταιρίας και ότι όλες οι επιλογές και οι διαδικασίες αναθέσεων, προσλήψεων και πληρωμών ήταν διάτρητες, απεχώρησαν καταγγέλλοντας το συνολικό τρόπο διοίκησης που ασκείτο.
Στην ουσία δεν επρόκειτο για Α.Ε. αλλά για Ο.Ε. Γραφάκου – Φωτόπουλου.
Βεβαίως δεν απαλλάσσονται ευθυνών όλοι οι συμμετέχοντες στο Δ.Σ. όχι μόνο για όσα ψήφισαν αλλά και για όσα με τη σιωπή ή την αμέλειά του ανέχοντο να γίνονται. Το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων, παρότι επανειλημμένα η αντιπολίτευση το ζήτησε ποτέ δεν έμαθε τι εγένετο στην ΑΜΝΕΠ ώσπου μια μέρα βρέθηκε και αυτή στο τεφτέρι του ταμία του Δήμου κατόπιν εντολών του τότε Δημάρχου.
Τον Απρίλιο του 2009 η ΑΜΝΕΠ μετατρέπεται σε Αναπτυξιακή Βορείων Προαστίων (ΑΒΟΠ) με την συμμετοχή των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Κηφισιάς. Έκαστος Δήμος καταθέτει περίπου 64.000,00 €.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της σημερινής διοίκησης, που έγινε στις 13/07/2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, ουδέποτε έγινε πιστοποίηση καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου των δύο ανωτέρω Δήμων (παρότι κατεβλήθησαν τα χρήματα), δεν καταχωρήθηκε στη Νομαρχία η τροποποίηση του καταστατικού και η αλλαγή ονόματος της εταιρίας, από το Σεπτέμβριο του 2009 ο
κ. Ασημάκης Φωτόπουλος έχει παραιτηθεί από πρόεδρος χωρίς να έχει οριστεί νέος πρόεδρος. Παρόλα αυτά γίνονται οικονομικές πράξεις (από ποιόν άραγε ;) δηλαδή αναθέσεις έργων, εισπράξεις, πληρωμές κ.α. Επιπλέον η ΑΜΝΕΠ, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, λειτουργεί ως εκλογικό εργαλείο του κ. Γραφάκου στις εκλογές του 2010. Από την 01/01/2011 δε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΝΕΠ έχει εξαφανιστεί, οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση, τα γραφεία κλειστά, οι υποχρεώσεις τρέχουν, η εφορία στέλνει πρόστιμα, οι προμηθευτές εξώδικα…
 Ερείπια και συντρίμμια εν ολίγοις.
Ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/07/2011 καταλόγισε ευθύνες και στη διοίκηση Στεργίου για την ολιγωρία της να φέρει με επτά μήνες καθυστέρηση το θέμα στο Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι έπρεπε ο σημερινός Δήμος Πεντέλης ως κύριο μέτοχος (Μελίσσια και Νέα Πεντέλη κατέχουν πάνω από το 50 % του μετοχικού κεφαλαίου) να συγκαλέσει την τακτική Γενική Συνέλευση ως τις 30/06/2011 για έγκριση (τι έγκριση άραγε ;) του ισολογισμού του 2010, διερωτήθηκε για το ρόλο των δύο άλλων Δήμων και Δημάρχων (Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής) στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΜΝΕΠ (ποιο σκοπό άραγε εξυπηρετούσε ;), διότι ενώ έβαλαν τα χρήματα των δημοτών τους δεν ενδιαφέρθηκαν για την τύχη τους.
Δεν εξέφρασε βέβαια καμία απορία για όσα άκουσε για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης από την πλευρά του κ. Γραφάκου διότι όλα αυτά πλέον συνηθίσαμε να τα ακούμε.
Τέλος, κάλεσε την Διοίκηση Στεργίου να μην μείνει στα λόγια και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή διαδρομή της ΑΜΝΕΠ.


Υ.Γ. : Δεν προκαλεί πλέον εντύπωση, το συνηθίσαμε και αυτό, το γεγονός ότι η ηγεσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Μελίσσια «στρουθοκαμηλίζει» και ισχυρίζεται ότι επειδή είναι κατά των κοινωφελών και Ανώνυμων Επιχειρήσεων δεν συμμετέχει στη συζήτηση για την ΑΜΝΕΠ. Τους πολίτες των Μελισσίων, κύριοι, που ο Δήμος τους κατέβαλε πλέον των 100.000,00 € για την ΑΜΝΕΠ σίγουρα τους ενδιαφέρει που πήγαν τα χρήματά τους.
Εάν εσείς δεν θέλετε να ξέρετε εκείνοι σίγουρα θέλουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου