Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΓΡΑΦΑΚΟΣ: "Προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο Λοβέρδου"

 Λαϊκιστική και ρατσιστική η θέση Στεργίου!
Στη σωστή κατεύθυνση  εκτιμά ο Συνδυασμός του Μ. Γραφάκου "Η Πεντέλη στι Υψος της", ότι κινείατι το σχέδιο του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου να καταργήσει τη μονάδα ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα και να δημιουργήσει μικρές μονάδες σε όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία. "Το ζητούμενο φυσικά είναι, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, οι μονάδες αυτές να στελεχωθούν κατάλληλα με επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό, ώστε να παρέχουν πλήρη στήριξη στον ασθενή - χρήστη και όχι απλώς να του χορηγούν το υποκατάστατο".
Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, υποστηρίζει, ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις και την υποδομή να δεχθεί ασθενείς - χρήστες ναρκωτικών. "Είναι προφανές, επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου, ότι τέτοια υποδομή δεν διαθέτει το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ στα Μελίσσια. Έτσι τυχόν υποδοχή ασθενών - χρηστών, θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας μονάδας που θα χορηγεί μόνο υποκατάστατα. Τέτοιες μονάδες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το επιτείνουν γιατί αρκετές φορές μαζί με τους ασθενείς - χρήστες, πλησιάζουν σε αυτές έμποροι και βαποράκια.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ":
"Η σημερινή αδυναμία του ΟΚΑΝΑ να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών – χρηστών, μετατρέπει τις λίστες αναμονής για τα προγράμματα υποκατάστατων, σε λίστες θανάτου. Η κατάσταση αυτή φέρνει σε απελπιστική θέση πολλές οικογένειες, ακόμα και οικογένειες συμπολιτών μας. Το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά όλη την κοινωνία οριζόντια, όλες τις κοινωνικές και εισοδηματικές τάξεις.
Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός κ. Λοβέρδος, προωθούν ένα σχέδιο αντιμετώπισης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, το οποίο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει σχεδιασμός, όπως συμβαίνει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, για δημιουργία σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία, μικρών, ολοκληρωμένων μονάδων ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας για την υποστήριξη των χρηστών. Το ζητούμενο φυσικά είναι οι μονάδες αυτές να στελεχωθούν κατάλληλα με επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό, ώστε να παρέχουν πλήρη στήριξη στον ασθενή – χρήστη και όχι απλώς να του χορηγούν το υποκατάστατο.
Στη βάση αυτή στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή του Υπουργείου, όπως άλλωστε πράττει όλη τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να μηδενίσει τις λίστες αναμονής και να παρέχει άμεση στήριξη σε συνανθρώπους μας ασθενείς – χρήστες (αλλά και συμπολίτες μας), ανακουφίζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
   Το "Αμαλία Φλέμιγκ" δεν έχει τις προϋποθέσεις
     & την υποδομή να δεχθεί ασθενείς – χρήστες
Είναι προφανές ότι τέτοια υποδομή δεν διαθέτει το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ στα Μελίσσια. Έτσι τυχόν υποδοχή ασθενών – χρηστών, θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας μονάδας που θα χορηγεί μόνο υποκατάστατα. Τέτοιες μονάδες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το επιτείνουν γιατί αρκετές φορές μαζί με τους ασθενείς – χρήστες, πλησιάζουν σε αυτές έμποροι και βαποράκια.
Στο έκτακτο Δ.Σ. της 4/8/2011, ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης κ. Γραφάκος Μανώλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού μας, συμφωνήσαμε σε έκδοση ψηφίσματος που θα περιέχει τα ανωτέρω. Διαφοροποιηθήκαμε με τη θέση του κ. Στεργίου που είναι αρνητική στη γενικότερη στρατηγική του Υπουργείου και φυσικά εκπλαγήκαμε από την λαϊκιστική και ρατσιστική θέση του που εκφράστηκε με την αμίμητη φράση «δεν θέλω τους τοξικομανείς έξω από το σπίτι μου»…
Έτσι ούτε επιτυγχάνεται κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ούτε λύνονται τα θέματα, απλά μπαίνουν κάτω από το χαλί και τα προβλήματα διαιωνίζονται".
Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής κίνησης
«Η Πεντέλη στο Ύψος της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου