Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"Πρόκληση" για τη νέα Δημοτική Αρχή, η φροντίδα του Δάσους Π"δημητρίου

Το Δάσος Παπαδημητρίου φαίνεται να είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του. Ένας χώρος 80 στρ. ο οποίος έχει χαρακτηριστεί δάσος με το ΠΔ 11-6-07, είναι μέχρι σήμερα( 7/8/11) γεμάτος πεσμένα ξερά δέντρα (βλ. φωτο 1) που κανένας αρμόδιος φορέας δεν δραστηριοποιείται να τα μαζέψει.
Σε έγγραφο του Δασαρχείου(βλ.φωτο 2) που ήρθε ως απάντηση σε αίτημα των κατοίκων να γίνει αυτοψία στο δάσος επισημαίνεται ήδη από τις 30/5/11 η δυνατότητα να προχωρήσει ο Δήμος στην εκτέλεση μικρών έργων και εργασιών πρόληψης πυρκαγιών.
Στοίβες ξερών στηνΑναπ. Πολέμου
Δυστυχώς όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες δεν έχει γίνει τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παραμένουν και στοίβες ξερών κλαδιών κατά μήκος της οδού Αναπήρων Πολέμου (βλ. φωτο 2) που αποτελούν πρώτης τάξεως κίνδυνο για πυρκαγιά. Οι εθελοντικοί καθαρισμοί, όπως αυτός που έγινε στις 15/7, έχουν κυρίως ρόλο ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, αλλά δεν αρκούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 15/7 καταφέραμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια που υπήρχαν στο δάσος Παπαδημητρίου, ενώ κάποιοι εργάτες έκοβαν τα ξερόχορτα. Όμως τα ξερά κατακείμενα δέντρα παρέμειναν και οι στοίβες των ξερόκλαδων στην Αναπήρων Πολέμου δεν μαζεύτηκαν.
 Οι κάτοικοι των Μελισσίων περιμένουν από το Δήμο να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση των ξερών δέντρων και κλαδιών ώστε τουλάχιστον να μην υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
Το αίτημα βέβαια για γενικότερη φροντίδα του Δάσους Παπαδημητρίου, στο οποίο μέχρι τώρα καμμία δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί, παραμένει μία πρόκληση για τη νέα δημοτική αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου