Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 4ης Αναδάσωσης

          4η Αναδάσωση  Κοκκιναρά Πεντελικού
14 Μαρτίου 2010 και από ώρα 09:00
1. ΓΕΝΙΚΑ
α. Την 16η Αυγούστου 2007 και από ώρας 10.20 έως 16.00 ώρας περίπου, κάηκε η ευρύτερη περιοχή του αναγεννομένου και φυτεμένου στο μεγαλύτερο του τμήμα δάσους της περιοχής Κοκκιναρά, στην νοτιοδυτική πλευρά του Πεντελικού, συνολικής έκτασης εννέα χιλιάδων (9.000) στρεμμάτων περίπου.
β. Το δάσος του Κοκκιναρά είχε ξανακαεί δύο (2) τουλάχιστον φορές στο παρελθόν, το 1982 και 1985.
γ. Η ευρύτερη περιοχή του Κοκκιναρά, αναπτυσσόμενη σε πλήρη επαφή και συνέχεια με τους οικιστικούς ιστούς των πόλεων που την περιβάλουν, υπήρξε ανέκαθεν ελκυστική περιοχή για εκείνους που αποβλέπουν στον εύκολο πλουτισμό, με την μετατροπή της δασικής γής σε οικιστικό ιστό.
δ. Η μεμονωμένη και οργανωμένη καταπάτηση, αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται στην πρώην δασική και τώρα καμμένη περιοχή. Δεκάδες συμβόλαια εμφανίστηκαν στην περιοχή μετά την τελευταία πυρκαγιά, και επιτήδειοι φέρονται ως ιδιοκτήτες εκτάσεων στον Κοκκιναρά.
ε. Η αναδάσωση της περιοχής, υποχρέωση για την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, ανάχωμα στους επίδοξους καταπατητές, εκπλήρωση της αποστολής μας.

2. Σ.Π.Α.Π
α. Ο Σ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, πραγματοποιούν την 4η μεγάλη δενδροφύτευση στονΚοκκιναρά στις περιοχές 1,2, και 3 της συμπληρωματικής Μελέτης Αναδάσωσης που συνέταξε η Περιφέρεια Αττικής Δ/νση Αναδασώσεων.
β. Η αναδάσωση αυτή, έχει μελετηθεί να στηριχθεί από το Σύνδεσμο, κατά τα δύο (2) πρώτα χρόνια με πότισμα και λίπανση των δενδρυλλίων που θα φυτευθούν
3.ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΕΑ
α. Κατανομή της περιοχής σε τομείς τόσοι όσοι και οι Δήμοι, οι Κοινότητες μέλη του Συνδέσμου και οι λοιποί φορείς που θα δηλώσουν συμμετοχή.
β. Υπεύθυνος Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος – Δημοτικός Σύμβουλος για κάθε τομέα, όπως στο Παράρτημα Β.
γ. Ο Σύνδεσμος πρόκειται να:
(1) Oριοθετήσει με κόκκινη κορδέλα και να σημάνει με πινακίδα την περιοχή ευθύνης του κάθε Φορέα φύτευσης όπως στο Παράρτημα Γ.
(2) Έχει επί τόπου τα δενδρύλλια που θα διαθέσει η Δ/νση Αναδασώσεων Περιφέρειας Αττικής για την φύτευση, τα σκαπανικά, σάντουϊτς, νερό, για τους εθελοντές και σακούλες απορριμμάτων σε ανάλογο με τους εθελοντές αριθμό.
(3) Εκπαιδεύσει τους υπευθύνους των τομέων για την φύτευση.
(4) Ενεργοποιήσει τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της ζώνης ευθύνης των 23 Δήμων και Κοινοτήτων μελών του όπως στο Παράρτημα Δ.
(5) Ενεργοποιήσει τους Συλλόγους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις της ζώνης ευθύνης του όπως στο Παράρτημα Ε.
(6) Ζητήσει την συνδρομή των χορηγών του Παραρτήματος Α, και άλλων κατά την κρίση του.
(7) Οργανώσει το κέντρο επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ) του Σ.Π.Α.Π. στον χώρο της δενδροφύτευσης και δύο (2) κέντρα ελέγχου, όπως παρακάτω:
(α). Κ.ΕΠΙΧ. στη θέση «Τρίστρατο»
(β). Κ.Ε.1 στη θέση πρώην χώρος για κοιμητήριο Κηφισσιάς.
(γ).Κ.Ε.2 Στη θέση διαστάυρωση δασικού δρόμου προ Λατομείου Μαλτέζου.
(8) Οργανώσει τρείς (3) σταθμούς ελέγχου κυκλοφορίας (ΣΤ.Ε.Κ.). Ένα στην Δυτική είσοδο στον Κοκκιναρά από Κηφισιά (πρώην κλάμπ Mustang), ένα στην ανατολική είσοδο στον Κοκκιναρά από Άγ. Σύλλα και ένα (1) στο τρίστρατο Κοκκιναρά (Νέα Πεντέλη – Αγ. Παντελεήμονα και Κηφισιά) και θα εξασφαλίσει σε συνεργασία με την τροχαία Κηφισιάς και Αγ. Παρασκευής, αντίστοιχα, τον έλεγχο της κυκλοφορίας στην περιοχή και την στάθμευση των οχημάτων.
(9) Τοποθετήσει πανό και αφίσες για την αναδάσωση.
(10) Εξασφαλίσει και λειτουργήσει δίκτυο επικοινωνίας TETRA για τον έλεγχο και διοίκηση της όλης δράσης.
(11) Εξασφαλίσει γιατρούς και ασθενοφόρο όχημα στην περιοχή.
(12) Εξασφαλίσει σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ (TV – RADIO) την συνεχή ενημέρωση του πολίτη.
δ. Οι Δήμοι Κοινότητες μέλη Σ.Π.Α.Π. – Λοιποί Φορείς:
(1) Να εξασφαλίσουν την μετακίνηση των εθελοντών στην περιοχή της δενδροφύτευσης με λεωφορεία τους ή με λεωφορεία του χορηγού (Μαρούλης TRAVEL)
(2) Να οδηγήσουν τους εθελοντές από την δυτική και την ανατολική είσοδο στον Κοκκιναρά σύμφωνα με τους πίνακες του Παραρτήματος ΣΤ’ και στην συνέχεια στην περιοχή ευθύνης φύτευσης, σύμφωνα με τους πίνακες κατανομής του Κ.ΕΠΙΧ και των Κ.Ε.
(3) Να υλοποιήσουν την φύτευση και να μεριμνούν για οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας, διοίκησης σε συνεχή επικοινωνία με τον Σ.Π.Α.Π./ Κ.ΕΠΙΧ.-Πρόεδρο.
(4) Να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο μάζεμα των πλαστικών σακουλών, των δενδρυλλίων και την πλήρη καθαριότητα του χώρου της δενδροφύτευσης μετά από αυτήν.
(5) Να έχουν τον πλήρη έλεγχο των εθελοντών, για την αποφυγή κάθε κινδύνου ατυχήματος.
ε. Σχολεία–Σύλλογοι–Εθελοντικές Οργανώσεις – Μεμονωμένοι Πολίτες
(1) Η όλη δράση είναι εθελοντική και ουδείς συμμετέχει επ΄αμοιβή.
(2) Οι εθελοντές θα δράσουν υπό τον έλεγχο και συντονισμό του O.T.A. που ανήκουν ή του φορέα τους, στη περιοχή ευθύνης φύτευσης που θα τους ανατεθεί και θα είναι οριοθετημένη από τον Σ.Π.Α.Π.
ΥΓ1. Τροχαία Αγ.Παρασκευής – Κηφισιάς
Τα τμήματα Τροχαίας Γλυκών Νερών και Κηφισιάς σε συνεργασία με εθελοντές του Σ.Π.Α.Π να εξασφαλίσουν:
α. Τον έλεγχο κυκλοφορίας στα ΣΤ.Ε.Κ 1, 2 και 3.
β. Την στάθμευση των οχημάτων από την ανατολική είσοδο του Αγ. Σύλλα Ν. Πεντέλης εκατέρωθεν της οδού μέχρι τη διασταύρωση προ Ι.Μ.Αγ. Παντελεήμονα και για τα οχήματα της δυτικής εισόδου Κηφισιάς στην περιοχή πρώην club Mustang.
στ. Συντονιστικές οδηγίες:
(1) Συντονιστικές συσκέψεις καθημερινά 07:30 ώρα στο Δήμο Πεντέλης και την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 17:00 ώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2 Πεντέλη).
(2) Υπεύθυνος υπάλληλος για διευκρινίσεις: Μερόπη Καπεταννοπούλου 6946591884
Επικοινωνία: ΤΗΛ.: 210 8041449 – 210 8033622 - 210 8044472
 ΦΑΞ: 210 8041168-6131461
e-mail: pentelimayor.dsk@gmail.com / e-mail: spap.penteliko@hotmail.com
http://www.penteli.gr/ / www.spap.com.gr
4. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
α. Μεταφορά των δενδρυλλίων από την Αμυγδαλέζα στο χώρο ευθύνης των O.T.A. – φορέων φύτευσης με ευθύνη του Συνδέσμου, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και από ώρας 07:00.
β. Τσάπες, νερό, σάντουϊτς, σακούλες απορριμμάτων στο χώρο ευθύνης των Ο.Τ.Α. – φορέων φύτευσης με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π.
γ. Ανάπτυξη Κ.ΕΠΙΧ., Κέντρων Ελέγχου 1, 2, ΣΤ.Ε.Κ 1, 2 και 3 με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π.
δ. Σήμανση του χώρου δενδροφύτευσης με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π.
ε. Χημικές τουαλέτες ανά δύο στα κέντρα ελέγχου 1 και 2 με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π.
στ. Οι Σκηνές να τοποθετηθούν για το Κ.ΕΠΙΧ. τα Κ.Ε. 1 και 2 και τα ΣΤ.Ε.Κ 1, 2 και 3 με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π.
5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
α. Ανάπτυξη ασύρματου δικτύου επικοινωνιών TΕTRA με διευθύνοντα τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, υποσταθμούς τους Ο.Τ.Α. – φορείς ευθύνης φύτευσης.
β. Υπεύθυνος κ. Γεωργόπουλος Αθανάσιος τηλ. 6944 73 70 73
6. EΠΙΛΟΓΟΣ
- Η προσφορά μας στους αγώνες αυτούς είναι ζωή για όλους μας, απάντηση στους καιροσκόπους και τιμά τις εξαγγελίες μας.
Ευχαριστούμε
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. & Δήμαρχος Πεντέλης
               Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου