Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Αναδασώσεις στις 14 & 21 Μαρτίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναδάσωση του Υμηττού στην περιοχή Παπάγου - Χολαργού που είχε οργανωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής με την συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τη χρηματοδότηση της Εμπορικής Τράπεζας.
Στην δεντροφύτευση συμμετείχε ο Γ. Γ. Περιβάλλοντος Ανδρέας Ανδρεόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι « Το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει πρόθυμα το «παρών» σε όλες τις αναδασώσεις και, μάλιστα, έχει εξαγγείλει πρόσφατα την διεξαγωγή ενός μεγάλου προγράμματος για τα καμένα της Αττικής καθώς και ολόκληρης της χώρας. Ιδιαίτερα θέλω να επισημάνω την αξία του εθελοντισμού σε όλη αυτή την προσπάθεια, κάτι που και η Υπουργός μας Τίνα Μπιρμπίλη έχει τονίσει, διότι εκτός από το υλικό αποτέλεσμα μια τέτοια κινητοποίηση έχει και έναν συμβολισμό συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον.»
Από την πλευρά του ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα υποστήριξης της Εμπορικής για τις πυρόπληκτες περιοχές έχει τρεις βασικούς στόχους:
Να βοηθήσει στην πρόληψη των πυρκαγιών στο μέλλον και να συμβάλει στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος καθώς και στην προστασία των μνημείων του ελληνικού πολιτισμού από παρόμοιες απειλές στο μέλλον».
Με τα 300 δέντρα που φυτεύτηκαν συμβολικά σήμερα στον Υμηττό, η δεντροφύτευση κάλυψε συνολικά έκταση 1073 στρεμμάτων και φυτεύτηκαν περίπου 65.000 δέντρα.
Οι επόμενες δεντροφυτεύσεις, τις οποίες υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, θα γίνουν :
* την Κυριακή 14 Μαρτίου στην περιοχή «Κοκκιναράς», στην Πεντέλη, σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Π και το Σκάι.
* στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στην πλαγιά δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στην Πεντέλη σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Π. και το Σκάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου