Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Απ. Φραντζής: ΩΡΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ

Βρισκόμαστε μόλις 60 ημέρες πριν από μια πολύ κρίσιμη μάχη. Μάχη για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της χώρας. Είναι αλήθεια ότι η υπόθεση Αυτοδιοίκηση αρχίζει επιτέλους και στην Ελλάδα να αποκτά σιγά-σιγά και σίγουρα με πολύ αργούς ρυθμούς σάρκα και οστά. 
              Του Απόστολου Φραντζή
              Πρώην Γραμματέα 
            Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Ο Νοέμβριος του 2010 αποτελεί μια πραγματική πρόκληση αφού:
• Εκλέγουμε για πρώτη φορά ΑΙΡΕΤΗ Περιφερειακή αυτοδιοίκηση
• Εκλέγουμε για πρώτη φορά λιγότερες από 400 Δημοτικές Αυτοδιοικητικές Αρχές.
• Το πολιτικό διακύβευμα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν είναι άλλο από το να κατορθώσει να βάλει την Ελλάδα σε μια άλλη, σύγχρονη, αποτελεσματική και προωθητική τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
• Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και πολλές. Οι προκλήσεις ακόμη μεγαλύτερες, ακόμη σπουδαιότερες. Θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε; Είναι ένα ανοικτό στοίχημα για όλους.
Στο νέο «καλλικράτειο» Δήμο μας (Μελίσσια - Πεντέλη - Νέα Πεντέλη), ένα δήμο πραγματικό φιλέτο από άποψη φυσικού κάλλους για το λεκανοπέδιο Αττικής, μία και μόνη υποχρέωση έχουμε: Να ανταποκριθούμε με τόλμη, φαντασία, μεράκι, σχέδιο, γνώση και αποτελεσματικότητα στα πολλά μεγάλα και σύνθετα προβλήματα του Δήμου μας.

 Κυρίαρχα όμως να αποδείξουμε στην πράξη την αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον που του ταιριάζει. Και αυτό το τονίζω γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κυρίως, το μόνο που γνωρίσαμε και βιώσαμε από την απερχόμενη αυτοδιοικητική αρχή και τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γραφάκο, ήταν η πλήρης απαξίωση – σε βαθμό ευτελισμού – προσώπων, διαδικασιών, θεσμών και αξιών. Μια τετραετία απώλειας για το δήμο μας, που μας γύρισε πάρα πολλά χρόνια πίσω.
Η δημοτική μας παράταξη " ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ " με πρόεδρο και αυριανό δήμαρχο το σύντροφο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια ζωής. Σε αυτό το διάστημα ο αυριανός δήμαρχος μας και η δημοτική μας παράταξη με σχέδιο πρόγραμμα, αλλεπάλληλες δράσεις και παρεμβάσεις απέδειξε ότι:
• Κατάφερε να περισώσει τα χειρότερα
• Απέδειξε ότι είναι γνώστης, ικανός, αποφασιστικός, αποτελεσματικός και άοκνος μαχητής των ιδεών και αξιών που υπηρετεί.
• Απέδειξε, περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα προς όλους μας ότι πραγματικά είναι μαχητής των συλλογικών δράσεων, της σύνθεσης μέσα από τη διαφορετικότητα, της ενεργής συμμετοχής όλων με ρόλους και ευθύνες, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ΠΟΛΛΑ. Αντίθετα κάθε ένας από μόνος του, από λίγα έως ελάχιστα.
• Απέδειξε ότι είναι σε θέση και μπορεί να διαχειρίζεται με σοβαρότητα, σεβασμό, γνώση και αξιοπρέπεια το ανθρώπινο δυναμικό.
• Απέδειξε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο, πως πρέπει να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα.
• Απέδειξε ότι διαθέτει αρετές τουλάχιστον σπάνιες, χρήσιμες και αναγκαίες στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.
Γι’ αυτό και είμαι πεπεισμένος, ότι η μάχη αυτή όχι μόνο θα έχει νικηφόρα προοπτική, αλλά στο πρόσωπο του ο νέος δήμος μας θα βρει έναν δήμαρχο αξιόπιστο, γνώστη, ικανό, σοβαρό που με ειλικρίνεια και συνέπεια θα τον οδηγήσει στο μέλλον ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας, σιγουριάς και αξιοπρέπειας.
Ήμουν από αυτούς που σε καιρούς δύσκολους συνέβαλλα στο βαθμό του δυνατού στη δημιουργία της δημοτικής μας Παράταξης, αφού στα δύσκολα αυτά χρόνια (2004-2008) είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ. Γνωρίζω επομένως από πρώτο χέρι τους αγώνες, αγωνίες, το μόχθο όλων και κυρίαρχα του Προέδρου της Δημοτικής μας Παράταξης και αυριανού Δημάρχου συντρόφου Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, προκειμένου σήμερα να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη με όρους νίκης και μόνο.
• Επειδή οι μεγάλες μάχες δεν δίνονται από παρατηρητές αλλά από ενεργούς, μάχιμους και δημιουργικούς – συμμετοχικούς πολίτες.
• Επειδή η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη έχει μάθει να δίνει μεγάλες και σπουδαίες μάχες για το μέλλον του τόπου.
• Επειδή είμαι σπλάχνο – στρατιώτης αυτής της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της δημοτικής μας Παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και στον πρόεδρο της σύντροφο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου. Αυτή μου η επιλογή – απόφαση σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επιτακτική αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων μας στο πλευρό του αυριανού δημάρχου για τη μεγάλη νίκη και την αλλαγή πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου