Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Συνδυασμού «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Οι συντελεστές του Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» απευθυνόμαστε στις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας του «Δήμου Πεντέλης», όπως αυτός διαμορφώθηκε από της ρυθμίσεις του νόμου «Καλλικράτη» με τη συνένωση των Δήμων Νες Πεντέλης, Πεντέλης και Μελισσίων, και δηλώνουμε “παρόντες” στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες βασικές πληροφορίες για το ποιοι είμαστε, τα οράματά μας και γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε το Δήμο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις αλλά και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που ανοίγει το νέο πλαίσιο αυτοδιοίκησης για τους πολίτες.
Είμαστε μια πολυσυλλεκτική, δυναμική ομάδα πολιτών, και από τους τρείς «Παλαιούς» Δήμους (Μελισσίων, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης), που φέρνει μαζί ανθρώπους με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, καταξιωμένα στελέχη της αγοράς με μεγάλη διοικητική εμπειρία, επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις, και άλλα επίλεκτα μέλη της κοινωνίας μας. Mας ενώνει το πάθος για το Δήμο μας, το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον συμπολίτη μας, ένα κοινό όραμα για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο περιβάλλον, και η αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή μας σε αξίες όπως αυτές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ομαδικής δουλειάς.
Βασιζόμαστε στην σαφή και βαθιά γνώση των σημερινών προβλημάτων της πόλης μας, στην ικανότητα χειρισμών θεμάτων δημόσιας διοίκησης, στην πίστη μας σε νέες ιδέες και στην όρεξη για δημιουργικές αλλαγές και καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.
 Βασιζόμαστε στον ενθουσιασμό και τον δυναμισμό των νέων ανθρώπων και την εμπειρία των ωριμότερων που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια αποτελεσματική ομάδα που μπορεί να τολμά με περίσκεψη για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για ένα δυναμικό, αποτελεσματικό, ευέλικτο και προπαντός ανθρωποκεντρικό σύγχρονο μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης.
Στόχος μας είναι η διαμόρφωση του Δήμου Πεντέλης σε μια Σύγχρονη Πόλη με Ανθρώπινο πρόσωπο μέσα από την προσφορά ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών στο δημότη, την έξυπνη χρήση των νέων τεχνολογιών και προγράμματα ανάπτυξής που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους πόρους που θα διαμορφωθούν μέσα από την ισχυροποίηση των Δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα όμως με πρόγραμμα, μακρόπνοο σχεδιασμό, μέριμνα και προστασία του περιβάλλοντος και πάντα με γνώμονα τον πολίτη, πάντα με γνώμονα τον Άνθρωπο! .
Σε αυτή μας την προσπάθεια επιλέξαμε ως επικεφαλής του Συνδυασμού μας τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, ένα καταξιωμένο συμπολίτη μας με μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, άριστη επιστημονική κατάρτιση, μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στη Δημόσια Διοίκηση με εμπειρία στην διαχείριση κρατικών και Ευρωπαϊκών πόρων και με ευρύτατη αποδοχή από την κοινωνία. Ένα συμπολίτη μας που γνωρίζει να καθοδηγεί, να διοικεί, να αναλύει, να συνθέτει και να δημιουργεί, που γνωρίζει άριστα πως να αξιοποιεί τους συνεργάτες του για να επιτυγχάνει προκλητικούς στόχους.
Ονομάσαμε, τον συνδυασμό «Ανθρώπινη Πολιτεία» γιατί η πόλη μας μεγάλωσε, έγινε μια πολιτεία που στο κέντρο όμως φιλοδοξούμε να είναι ο άνθρωπος - ο πολίτης. Θέλουμε να δώσουμε έτσι το στίγμα ότι σε κάθε περίπτωση για εμάς προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος, Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του , η ανάγκη του να ζήσει σε πόλη με ανθρώπινες συνθήκες.
Ο όρος «Πολιτεία» έχει διπλή σημασία. Πρώτα απ’ όλα αφορά στον τρόπο διοίκησης. Ανάγεται στην περί δημοκρατίας κλασσική αντίληψη από τους αρχαίους χρόνους και υποδηλώνει τη διαλεκτική σχέση πολίτη και πόλης. Συνιστά το καθήκον του πολίτη να συμμετέχει στα κοινά ενώ παράλληλα εμπεριέχει το χρέος της Πολιτείας να τον σέβεται και να του απονέμει τα οφειλόμενα.
Αναφέρεται όμως και στην όλη διοικητική μορφή του νέου Ο.Τ.Α. Δεν είμαστε τρείς πόλεις στη συσκευασία μιάς. Είμαστε πλέον μια πολιτεία ευρύτερη γεωγραφικά, με πολλές αρμοδιότητες και ακόμη περισσότερες δυνατότητες αλλά και ευθύνες που επιτρέπουν πολύ πιο φιλόδοξα οράματα και ανοίγουν νέους ορίζοντες.
Ο Πρωταγόρας είπε "πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν". Όλα καθορίζονται από τον άνθρωπο, πραγματική υπόσταση έχουν όσα βλέπει και όσα πιάνει. Η φράση αυτή αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας αλλά και των ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάνω σε αυτή την αρχή χτίσαμε και τον συνδυασμό μας.
Σε μια εποχή δύσκολη που απαιτείται πολλή δουλειά, ευθύνη πράξεων και ειλικρίνεια, ανακοινώνουμε την συγκρότηση του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» και την κάθοδο μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου. Ζητούμε να ακούσετε το όραμά μας και εφόσον το συμμερίζεστε σας προσκαλούμε να αγωνιστούμε μαζί για την πραγματοποίησή του, με την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση σας.
Σας καλωσορίζουμε στην Ανθρώπινη Πολιτεία: τον Δήμο Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου