Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο Χρόνος, ο Τόπος, ο Άνθρωπος»

Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Νέας Πεντέλης σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος «Ο Χρόνος, ο Τόπος, ο Άνθρωπος», την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη δουλειά για τα δεδομένα της πόλης μας, ένα σπάνιο αρχειακό υλικό από φωτογραφίες της πόλης και των κατοίκων της από το 1935, που κατάφερε να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Βαλλίνας.
Κατανοώντας την ανάγκη να γνωρίσουμε την ιστορία και την ομορφιά του τόπου μας, ο Δήμος Νέας Πεντέλης προχώρησε στην έκδοση αυτού του λευκώματος, στην παρουσίαση του οποίου σας καλεί όλους να παρευρεθείτε.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Κοσοβίτσας, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την έκδοση Αντώνης Φειδοπιάστης, ο συγγραφέας του λευκώματος Παναγιώτης Βαλλίνας και η Ζωή Μάργαρη, Εθνολόγος – Πολιτισμική Ανθρωπολόγος, ερευνήτρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας – Ακαδημία Αθηνών. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλονται σε σλάιντς φωτογραφίες από το βιβλίο.
Παράλληλα, όλη την εβδομάδα 10 - 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφιών στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, στην κεντρική πλατεία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ. Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου