
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Α» ο κ. Μαρούλης, όταν η σχετική εισήγηση για τον καθορισμό της αμοιβής των δικηγόρων και του τεχνικού πολεοδομικού συμβούλου ήρθε στο Συμβούλιο της 27ης Απριλίου, αποσύρθηκε, με το σκεπτικό να αναζητηθούν κι άλλες, πιθανόν οικονομικότερες προσφορές.
Ο ίδιος μάλιστα, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, ανέλαβε να συγκεντρώσει τις προσφορές, τις οποίες και παρουσίασε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (12 Μαΐου).

Βάσει αυτών, το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα -ο δήμαρχος είχε αποχωρήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- την προσφορά της δικηγορικής εταιρείας Αθανάσιου Γεραπετρίτη, η οποία προέβλεπε αμοιβή 2.500 ευρώ με την κατάθεση της αίτησης και 1.500 ευρώ με τη συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ.
Φαίνεται όμως ότι οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Μαΐου.
Μετά την απόφαση της Δημαρχιακής στις 8 Απριλίου, την επόμενη κιόλας μέρα οι δικηγόροι Μάριος Χαΐνταρλής και Μαρία Μαγιαλού κατέθεσαν, όπως επιβεβαιώνεται και από επικοινωνία της εφημερίδας μας με το αρμόδιο γραφείο του ΣτΕ, τον φάκελο της τριτανακοπής.

Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι -βάσει της αρχικής εισήγησης, που αποσύρθηκε στο Συμβούλιο της 27ης Απριλίου- η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου του Μάριου Χαΐνταρλή οριζόταν στις 7.000 ευρώ για την κατάθεση της τριτανακοπής και 3.000 ευρώ για την εκδίκαση της υπόθεσης. Επιπλέον, προβλεπόταν η αμοιβή ύψους 3.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) σε ειδικό τεχνικό σύμβουλο.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ. Μαρούλης υποστηρίζει ότι «η όλη μεθόδευση, πέρα από νομικά παράτυπη, είναι και ηθικά απαράδεκτη και πολιτικά καταδικαστέα».
Τι απαντά ο δήμαρχος

http://www.amarisia.gr/Κατερίνα Καρύγιαννη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου