Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΕ:Να μην κατεδαφιστεί ο καταυλισμός των προσφύγων

          Παρέμβαση στον ΓΓ της Περιφέρειας Αττικής
Να ανακληθεί η απόφαση κατεδάφισης του καταυλισμού προσφύγων στην Παλαιά Πεντέλη που έλαβε πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Ηλία Λιακόπουλο σε χτεσινή παρέμβαση που έκανε.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αποτελούμενη από την Χρ. Λαμπούδη και τον Γ. Κομνηνό συναντήθηκαν με τον ΓΓ της Περιφέρειας και του παρέδωσαν υπόμνημα. Ο ΓΓ της Περιφέρειας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και υποσχέθηκε να το εξετάσει τις επόμενες ημέρες.
Στο υπόμνημα που κατέθεσαν επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
«Στη παλαιά Πεντέλη σε έκταση η οποία χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για κατασκήνωση έχουν βρει καταφύγιο Ιρακινοί και Παλαιστίνιοι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οποίοι μένουν εκεί πάνω από 10 χρόνια. Στο χώρο αυτό στην αρχή της εγκατάστασής τους υπήρχε δημόσιο ιατρείο και δημόσιο σχολείο για τις ανάγκες των προσφύγων και των παιδιών τους. Στην πορεία, ο καταυλισμός υποβαθμίστηκε, οι πρόσφυγες βέβαια συνέχισαν να ζουν εκεί, κάποιοι να φεύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης και άλλοι να έρχονται, μιας και η κατάσταση στις χώρες της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να έχει εντάσεις και να κινδυνεύει η ζωή πολλών ανθρώπων.
Μετά την πυρκαγιά του 2009 ο καταυλισμός υπέστη μεγάλες ζημιές. Οι πρόσφυγες κατάφεραν να ξαναστήσουν τα παραπήγματά τους για να μπορέσουν να προφυλαχθούν από τα κρύα του χειμώνα. Το Μάη του 2010 τους στάλθηκε κοινοποίηση απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για να εγκαταλείψουν την περιοχή διότι θα γίνουν κατεδαφίσεις όλων των κτισμάτων. Η απόφαση δεν παίρνει υπόψη της ότι πάνω από 60 ενήλικες πρόσφυγες και περίπου 20 παιδιά από 3 μηνών έως και 10 ετών, πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο».
Και καταλήγει: «Η τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, αντί να λύσει τα προβλήματα των προσφύγων και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους, απαντά με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο, στερώντας ακόμη και αυτή την καλύβα που κατάφεραν να φτιάξουν. Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση κατεδάφισης και να ληφθεί μέριμνα, έτσι ώστε οι πρόσφυγες των καταυλισμών Παλαιάς Πεντέλης να στεγαστούν σε σπίτια που πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Ολα τα προσφυγόπουλα του καταυλισμού να φοιτήσουν σε σχολεία, ανάλογα με τις ανάγκες τους».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΜΕ
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/6/2010&id=12228&pageNo=14&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου