Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟY ΓΟΝΕΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

       ΠΡΟΣ: κ. Στεργίου, Δήμαρχο Πεντέλης, κ. Πρόεδρο και Μέλη Δ. Σ. Δήμου Πεντέλης
Πήραμε την απόφαση να καταθέσουμε αυτοπροσώπως την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσουμε και συγχρόνως να διαμαρτυρηθούμε, αφού οι επιστολές που έχουμε καταθέσει μέχρι τώρα στο Δήμο, με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουν απαντηθεί, αλλά και οι προσπάθειές μας για συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο έχουν αποβεί άκαρπες.
Μία μόνο επιστολή απαντήθηκε, η οποία μας παρέπεμψε στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, ο οποίος όμως, ενώ από τον Οκτώβριο είναι γνώστης των αιτημάτων μας, μέχρι τώρα, τέλος της σχολικής χρονιάς, δεν έχει επιλύσει ουσιαστικά κάποιο από αυτά, είτε δηλώνοντας αναρμόδιος, είτε δηλώνοντας ότι η Σχολική Επιτροπή έχει οικονομική δυσχέρεια.
Τα αιτήματά μας είναι :
Η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού τμήματος Πεντέλης σε οικόπεδο δίπλα στο σχολείο μας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τόσο το Δ.Σ του συλλόγου όσο και οι γονείς των μαθητών είναι αντίθετοι με την απόφαση αυτή. Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλα δημοτικά οικόπεδα στην Πεντέλη όπου θα ήταν ορθότερο να εγκατασταθεί το αστυνομικό τμήμα αφού οι εργασίες θα γίνουν από την αρχή, ή να παραμείνει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Δεν μπορεί στις εποχές στις οποίες διανύουμε (ύπαρξη τρομοκρατικών ενεργειών και έκρηξη εγκληματικότητας) να θεωρείται κατάλληλο μέρος ανέγερσης αστυνομικού τμήματος ο χώρος δίπλα από ένα Δημοτικό Σχολείο.
Για το λόγο αυτό συγκεντρώνουμε υπογραφές διαμαρτυρίας των γονέων (ήδη καταθέσαμε τις πρώτες ενενήντα υπογραφές στο Δήμο) και υπάρχει πρόθεση ανάδειξης του θέματος σε ανώτερα όργανα και φορείς (Υπουργείο προστασίας του πολίτη, Συνήγορος του παιδιού κ.α.), όπως και ύπαρξη εντονότερων μορφών διαμαρτυρίας (ανάρτηση πανό, συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου κ.α.).
Μερική μονοδρόμηση της Ηγουμ. Μακρυγιάννη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του σχολείου. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό με το σκεπτικό ότι είχε έρθει πριν χρόνια πάλι στο Δημοτικό συμβούλιο και είχε απορριφθεί. Σαν σύλλογος επαναφέρουμε το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί και με άλλες προτάσεις ρύθμισης της κυκλοφορίας ώστε ο δρόμος να γίνει πιο ασφαλής για τα παιδιά μας. (οι προτάσεις βρίσκονται στην 15/19-02-2010 επιστολή που σας έχουμε κοινοποιήσει και επισυνάπτεται).
Ανύψωση των κάγκελων στον προαύλιο χώρο, ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή των παιδιών μας, αλλά και να αποτρέπονται οι φθορές και οι βανδαλισμοί που υφίσταται το σχολείο μας κατά τις νυχτερινές ώρες από εξωσχολικά στοιχεία, με τελευταίο σοβαρό περιστατικό την 25/4/2010. Η σχολική επιτροπή το αρνήθηκε προφορικά με την αιτιολογία ότι κάτι τέτοιο είναι επέμβαση στο φέροντα οργανισμό!!!!!!
Ριζική ανακατασκευή του προαύλιου χώρου ώστε να μειωθούν επιτέλους τα συχνά και μερικές φορές σοβαρά ατυχήματα των παιδιών μας. Η σχολική επιτροπή μας ενημέρωσε πάλι προφορικά ότι για την επισκευή του δαπέδου του προαύλιου χώρου έχει καταθέσει αίτηση στον ΟΣΚ, (χωρίς όμως να γνωρίζει αν και πότε θα γίνει αυτή αποδεκτή). Ο Σύλλογος γνωρίζει ότι ο ΟΣΚ δεν αναλαμβάνει την εκτέλεση τέτοιων εργασιών, αλλά υπάρχουν χρηματοδοτούμενα προγράμματα από το Υπουργείο εσωτερικών (Πρόγραμμα Θησέας) και υπεύθυνος φορέας για την προβολή και διεκδίκηση του αιτήματος είναι ο Δήμος.
Άμεση πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας που θα βρίσκεται στο σχολείο σε όλο το ωράριο λειτουργίας του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καθαρίστρια η οποία καλύπτει την καθαριότητα του σχολείου στην λήξη της βάρδιας και ο σύλλογος γονέων να είναι αναγκασμένος να πληρώνει την καθαρίστρια, ώστε αυτή να παρευρίσκεται στα διαλλείματα στο πρωινό ωράριο του σχολείου για να διατηρούνται οι τουαλέτες του σχολείου μας όσο αυτές είναι δυνατό καθαρές. Επιπρόσθετα οι γονείς του ολοήμερου πληρώνουν την καθαρίστρια για να καλύπτει τις ανάγκες του ολοήμερου την ώρα σίτισης των παιδιών. Ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό.
Επισκευές προβλημάτων της κτιριακής υποδομής όπως: (Θέρμανση, το σύστημα όπως όλοι οι υπεύθυνοι παραδέχονται δυσλειτουργεί, με αποτέλεσμα τη χαμηλή απόδοση και το υψηλό κόστος λειτουργίας του. Ριζική ανακαίνιση τουαλετών, οι οποίες παρόλο τις επιδιορθώσεις που κατά καιρούς υφίστανται, συχνά υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να μη τηρούνται οι κανόνες υγιεινής που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός δημοτικού σχολείου). Η απάντηση που λάβαμε για αυτά τα αιτήματα ήταν να κατατεθούν τον Μάιο στη Σχολική επιτροπή για να αποφασίσουν τότε συμφωνά με τα οικονομικά του Δήμου αν είναι δυνατόν να επιλυθούν κάποια από αυτά.
Εκτός από τα προβλήματα που αφορούν το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο θα θέλαμε να σας εκφράσουμε και γενικότερα τη δυσαρέσκεια των γονιών, για τις βασικές ελλείψεις υποδομών του Δήμου μας, που σχετίζονται με την ποιότητα διαβίωσης των παιδιών μας. Είστε ο μοναδικός από του όμορους Δήμους που δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο, (έχουν η Ν. Πεντέλη, τα Βριλήσσια, ο Γέρακας, τα Μελίσσια). Ενώ είστε ένας δήμος που έχει το προνόμιο να έχει πολλούς ελεύθερους χώρους εκ των οποίων αρκετοί ανήκουν στο Δήμο, δεν υπάρχει ούτε ένα πάρκο αναψυχής ούτε καν μία όμορφη πλατεία που θα μπορούσε να γίνει σημείο συνάντησης και παιχνιδιού για τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει στο Δήμο σας ούτε μία παιδική χαρά που να πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, Δημοτική Βιβλιοθήκη και τόσα άλλα που διαθέτουν όλοι οι σύγχρονοι και πολιτισμένοι Δήμοι.
Και ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι ελλείψεις, διαπιστώνουμε με θλίψη τη δαπάνη σημαντικών πόρων για ανέγερση – επέκταση δευτέρου ορόφου στο Δημαρχείο σε καιρούς χαλεπούς και ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η χρησιμότητά του με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τα αιτήματά μας και να ασχοληθείτε επιτέλους με τις ανάγκες των μικρών Δημοτών σας, των νέων παιδιών που είναι το μέλλον αλλά και η ελπίδα αυτού του τόπου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου