Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Eπιτυχές το εθελοντικό πότισμα

Είναι πράγματι εκπληκτικό να διψάς, να ζεσταίνεσαι και κάποιος να σου δίνει νερό δροσερό! Υπέροχη αίσθηση που όλοι βιώνουμε και ευτυχώς πολλοί θέλησαν να την χαρίσουν και στα δένδρα, προέκταση και “ρίζα” της δικής μας ζωής, ποτίζοντάς τα!
Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 και ο ΣΠΑΠ με τη στήριξη του ΣΚΑΙ και του Εθελοντικού Κλιμακίου του Δήμου Πεντέλης, για άλλη μια φορά έδωσαν την οργάνωση την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες να ποτίσουν, να δώσουν με το νερό ζωή στη δικιά μας ζωή, στο νέο μας δάσος, στα δένδρα-παιδιά μας, που με κόπο φυτέψαμε τους δύο τελευταίους χειμώνες στον Κοκκιναρά Πεντελικού.
Πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα μικρά παιδιά, οδηγούμενα από συνειδητοποιημένους γονείς, πρόσκοποι από το σύστημα Πεντέλης, Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεύκης, κατασκηνωτές των παιδικών κατασκηνώσεων Τράπεζας Ελλάδος, απλοί πολίτες που κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία μας, έριξαν 2 εκατομύρια λίτρα νερό στη διψασμένη και πληγωμένη γη, στις εκτάσεις που φυτεύτηκαν το 2008-2009 & 2009-2010.
Ελπίδα έδωσε κι αυτή η συμμετοχή στον αγώνα και αγωνία του ΣΠΑΠ να επαναφέρουμε μια καμμένη έκταση σε ένα υγιές δάσος, προσπαθώντας με σεβασμό, να ενισχύσουμε τις πολύπλοκες διαδικασίες που η πληγωμένη φύση, σε βάθος χρόνου θα ολοκληρώσει…
Το πολύτιμο νερό μεταφέρθηκε από τη γεώτρηση του Δήμου Πεντέλης με βυτιοφόρα που ευγενώς προσέφεραν ο ΣΠΑΠ, η Νομαρχία Αθηνών, το Πυροσβεστικό Σώμα και οι Δήμοι Χαλανδρίου, Μελισσίων, Αμαρουσίου και η Κοινότητα Ροδόπολης.
Εκ του αποτελέσματος όμως, κρίνονται όλα και αρκεί μια βόλτα να δει κανείς στις δενδροφυτεύσεις αυτές, την πλήρη και ταχύτατη ανάπτυξη των δενδρυλλίων που συντηρήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι…
Τα επιτυχή αυτά αποτελέσματα, δίνουν δύναμη κι ελπίδα στο Σ.Π.Α.Π. να συνεχίσει το δύσκολο αυτό έργο του βασιζόμενος πάντα, στο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό δυναμικό του: τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όλους τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ για τους οποίους η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι αυτονόητος σκοπός.
Ενισχύοντας τη δυναμική αυτή, σας θυμίζουμε το επόμενο ραντεβού μας την Κυριακή 18 Ιουλίου και την Κυριακή 22 Αυγούστου, για να μην αφήσετε τους δικούς σας κόπους χωρίς στήριξη.
Τα δένδρα που φυτεύσαμε μας χρειάζονται ακόμα.
Η φύτευση είναι μόνο η αρχή…
Δώστε με λίγο νερό, ζωή στη ζωή μας, στο νέο δάσος μας.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. & Δήμαρχος Πεντέλης
Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου