Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Κυριακή Χειμώνα-Καλοκαίρι, 24 ώρες το 24ωρο επί 14 χρόνια, η λειτουργία προσφοράς των εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου Πεντέλης δεν μπορεί παρά να δίνει μηνύματα ψυχής και ήθους νέων και μη, ανθρώπων που αποφάσισαν, σε πείσμα των καιρών, να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για το καλό του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας ότι το πραγματικό νόημα της ζωής ολοκληρώνεται, με το να ξέρεις πώς να δίνεις χωρίς αντάλλαγμα!
Ο Δήμος Πεντέλης είναι ο πρώτος Δήμος που ίδρυσε και διατηρεί ένα καθαρά εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο υπό τη διοίκηση του Πυρ/κου Σώματος και φυσικά με την ψυχή των εθελοντών του.
Tην Κυριακή το πρωί στις 12, στην έδρα τους στην Πεντέλη, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού κλιμακίου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του 12ου Πυρ/κου Σταθμού, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του νέου Δήμου.
Η απόδοση και η λειτουργία των μελών του, έκαναν το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη να μιλήσει με περιφάνεια και θαυμασμό, έχοντας ζήσει μαζί τους και ο ίδιος στο καθήκον, τις πιο δύσκολες στιγμές της Πεντέλης μας ...

 "Τα παιδιά του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, είναι στην αγκαλιά μας 15 χρόνια τώρα και είμαστε περήφανοι για την προσφορά τους. Εύχομαι να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι πολίτες του μεγάλου πλέον Δήμου μας και να σας μιμηθούν, είτε ως νέα μέλη, είτε ως χορηγοί σε υλικό δυναμικό. Ο Καλλικράτης αφήνει πίσω τις λειτουργίες του «ψευτο-εγώ». Οφείλουμε να το καταλάβουμε και να αγκαλιάσουμε τους εθελοντές για το καλό του τόπου μας. Σαν αυτοδιοίκηση προφανώς και θα τους στηρίξουμε, παράλληλα βέβαια με την συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα στον τομέα του εξοπλισμού για τις άμεσες επεμβάσεις. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για όλους κυρίως όμως για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στον Δήμο Πεντέλης, και με ένα αισχρό οικονομικό περιβάλλον της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, καλούμεθα να στήσουμε την Καλλικρατική λειτουργία. Απαιτείται σύνεση και σωστή διαχείρηση του δημόσιου χρήματος και είστε οι πρώτοι που προσέχετε και να συνεχίσετε έτσι. Η προσφορά σας είναι μεγάλη και είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν οι σημερινές ανάγκες χωρίς την συμμετοχή σας. Σας ευχαριστώ για την χαρά που μου δώσατε να είμαι κοντά σας και θα συνεχίσω να είμαι κοντά σας, στο μέτρο του δυνατού για τη συνέχιση και ανάπτυξή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου