Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

5 ερωτήσεις καταθέτει η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"


1η) Τις μέρες αυτές διαβάζουμε στον τύπο ότι το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει συγχωνεύσεις σχολείων.
Ο κ. Δήμαρχος σε προηγούμενο Συμβούλιο δήλωσε ότι θα έπαιρνε μέρος σε προγραμματισμένη συνάντηση Δημάρχων με την Υπουργό Παιδείας, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων με τους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου και τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων για το θέμα αυτό.


Επειδή τα θέματα της Παιδείας και της εκπαίδευσης είναι πολύ σοβαρά και απασχολούν ολόκληρη την τοπική κοινωνία και εμάς θα θέλαμε, προκειμένου να διαμορφώσουμε πληρέστερη άποψη, να μελετήσουμε και να τοποθετηθούμε γι αυτά,
να μας ενημερώσετε:
- Ποιο το περιεχόμενο της συνάντησης Δημάρχου και Υπουργού:
- Ποιο το αποτέλεσμα της συνάντησης του Δημάρχου και των άλλων παραγόντων στο Δήμο:
- Ποια η θέση σας στο θέμα της συγχώνευσης των σχολείων στο Δήμο μας;

2η) Είναι γνωστό ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου λειτουργούν ως"Ολοήμερα Σχολεία". Δηλ. ικανός αριθμός μαθητών, κυρίως παιδιά οικογενειών που εργάζονται και οι δυο γονείς, παραμένει στο σχολείο μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος εργασίας και παρακολουθεί μαθήματα, συμμετέχει σε δραστηριότητες και δράσεις ή προετοιμάζει τα μαθήματα της επόμενης μέρας μέχρι τις 4 μ.μ..

Οι μαθητές αυτοί, όπως είναι φυσικό γευματίζουν στο σχολείο, το φαγητό που φέρνουν από το σπίτι τους. Οι συνθήκες όμως για την εκπλήρωση αυτής της, τόσο σημαντικής για τους μικρούς μαθητές, διαδικασίας δεν είναι οι καλύτερες και απέχουν πολύ από του να είναι ιδανικές και όπως θα έπρεπε. Λείπουν οι εγκαταστάσεις και η υλικοτεχνική υποδομή. Οι χώροι παρασκευαστηρίου και εστίασης είναι ανύπαρκτοι και χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό οι αίθουσες διδασκαλίας ή των πολλαπλών χρήσεων.
Λείπει όμως, δυστυχώς και το βοηθητικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Η Πολιτεία παρέχει το εκπαιδευτικό προσωπικό μόνο και κατά τη συνήθη τακτική της, αφήνει σε άλλους τα υπόλοιπα. Σε κάθε σχολική μονάδα έπρεπε να υπάρχει τραπεζοκόμος και να διατίθεται για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης στα σχολεία το αναγκαίο ποσό. Τούτο δυστυχώς δε συμβαίνει και ερωτάται τι σκέπτεστε να κάνετε για τη λύση του προβλήματος, που ανέκυψε και πάλι σε ορισμένα σχολεία, ώστε η λύση να είναι κοινή και να μην αφήνεται στους εκπ/κούς και στους γονείς η εξεύρεση της.Το κόστος μιας ή ενός τραπεζοκόμου γι αυτή την ανάγκη ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ περίπου το μήνα.

3η)Κυρία Πρόεδρε, Επειδή, παρά τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι από 1ης Ιανουαρίου 2011
οι εργαζόμενοι στο Δήμο πληρώνονται κανονικά, υπάρχουν εργαζόμενοι, συμβασιούχοι και αορίστου χρόνου, που δεν πληρώθηκαν, ερωτάται γιατί και πότε θα πληρωθούν,
Καλό θα ήταν κάποιος να τους ενημερώσει υπεύθυνα γιατί όπως λένε δε γνωρίζουν πότε επιτέλους θα πληρωθούν.

4η)Στα γήπεδα Τένις του Δήμου ασκούνται και εκπαιδεύονται αρκετοί συμπολίτες μας μικροί και μεγάλοι. Πολλοί απ’ αυτούς διαμαρτύρονται για τον ελλιπή φωτισμό λόγω μη λειτουργίας των λαμπτήρων και για την κακή κατάσταση των χώρων υγιεινής του υπάρχοντος οικήματος.
Δεδομένου ότι οι χρήστες των γηπέδων πληρώνουν ένα αρκετά μεγάλο, όπως λένε χρηματικό ποσό για να ασκηθούν σ’ αυτά, ερωτάται γιατί δεν αντικαθίστανται οι λάμπες και δε βελτιώνονται οι χώροι.

5η) Κάθε Σάββατο αρκετοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα γυναίκες και μάλιστα ηλικιωμένες, επισκέπτονται το κοιμητήριο Μελισσίων προκειμένου να εκπληρώσουν το καθήκον της απόδοσης τιμής και αγάπης προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα ,που είναι θαμμένα εκεί. Όσοι όμως δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο υποβάλλονται σε οικονομικά έξοδα ή σε σωματική ταλαιπωρία λόγω της απόστασης αλλά και της ανάβασης και κατάβασης στο χώρο.
Ερωτάται: 1)Είναι δυνατό το αυτοκίνητο της δημοτικής συγκοινωνίας να καθιερώσει ένα δρομολόγιο, κάθε Σάββατο, ώστε να διευκολύνει τη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων για να απαλύνει με τον τρόπο αυτό τη βάσανο του ψυχικού τους πόνου;
2) Είναι δυνατό, να παρέμβετε στην υπηρεσία της ΕΘΕΛ , ώστε το λεωφορείο της γραμμής που εκτελεί το μοναδικό, κάθε Σάββατο, δρομολόγιο στο κοιμητήριο να παραμένει λίγη ώρα ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους περισσότερους , όπως λένε να επιστρέφουν μ’ αυτό στην πόλη; ( Λέγεται ότι το λεωφορείο αφού αποβιβάσει τους ‘επισκέπτες’ έρχεται στο τέρμα ΜΑΓΓΙΝΑ και παραμένει αρκετή ώρα)...
          Για το συνδυασμό « ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Δημοσθένης Π"κωνσταντίνου, Βασίλης Κωστόπουλος , Βασίλης Λάζος  & Γιαννης Σαφλιάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου