Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Θα χειρουργούν ανασφάλιστους, «Σισμανόγλειο», «Α. Φλέμινγκ» & «Παπαδημητρίου»!

Με πρωτοβουλία του ΙΣΑ & της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα
Νέοι κρίκοι προστίθενται στην Αλυσίδα Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους Ανασφάλιστους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Η διοίκηση των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παπαδημητρίου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα δημόσιας περίθαλψης.
Η οικοδόμηση ενός μικρού συστήματος υγείας και προσφοράς μέσα από αυτή την πρωτοβουλία αποτελεί φιλοδοξία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος, σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει δημιουργήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.
«Οπως με τα επτά παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ανασφάλιστους, έτσι επιθυμούμε με τη δημιουργία αυτής της Αλυσίδας Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση που διαφαίνεται ως απόρροια της οικονομικής κρίσης», σχολιάζει.
Η ιδέα γεννήθηκε με την έναρξη της εθελοντικής συνεργασίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία, τον Ιούλιο του 2012, η οποία εξασφάλισε, χάρη και σε χορηγίες ογκολογικών φαρμάκων, κάθε Τετάρτη απόγευμα τη δωρεάν χορήγηση θεραπείας σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Ετσι, ακολούθησε στις αρχές Αυγούστου ένα κάλεσμα προς την ιατρική κοινότητα και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Δεκάδες καρκινοπαθείς φεύγουν από το Ιατρείο περιμένοντας να πεθάνουν γιατί δεν έχουν χρήματα για να νοσηλευθούν σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία», ειδοποιούσε ο Ιατρικός Σύλλογος στην αρχή της προσπάθειας για τους ανθρώπους που λόγω χρεών δεν μπορούσαν να λάβουν φορολογική ενημερώτητα για να βγάλουν έστω βιβλιάριο απορίας.
Την ίδια ώρα «δεκάδες έγκυοι μένουν να γεννήσουν στο δρόμο επειδή δεν έχουν 800 ευρώ για να γεννήσουν σε νοσοκομείο ή μαιευτήριο». Με τις αράδες αυτές ξεκινούσε η έκκληση για συνεργασία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη, που φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε επιστήμονες και διοικήσεις νοσοκομείων.
Το δεύτερο βήμα έγινε πριν το τέλος του ίδιου μήνα, καθώς στη διάθεση των ανασφάλιστων ασθενών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης τίθενται μια φορά την εβδομάδα τόσο τα χειρουργεία του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», όσο και των διοικητικά συνενωμένων ΓΝΑ «Α. Φλέμινγκ» και «Παπαδημητρίου».
Σημειώνεται ότι ποσοστό 10% των ασθενών που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής χρήζουν νοσηλείας για χειρουργική επέμβαση και μέχρι σήμερα, στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του, έχει προσφέρει περίθαλψη σε 3.800 ασθενείς, αποκλεισμένους από το σύστημα δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου