Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Απάντηση από τον κ. Π. Μούστρη

Aναρτήσατε  σχόλιο του κ. M. Γραφάκου, στο οποίο χαρακτηρίζει το δήμαρχο κ. Δ. Στεργίου - Καψάλη ως "παραπλανητή", σε σχέση με τις θέσεις των παιδικών σταθμών  που μας χορήγησε η ΕΕΤΑ.
Δεν εκπλήσσει η επιφανειακή αντιμετώπιση του θέματος από τον κ. Γραφάκο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι ότι ο  Δήμος προσέφερε στην ΕΕΤΑΑ και εξασφάλισε την αποδοχή για επιδότηση 435 θέσεων,αφού εκτίμησε τη δυναμικότητα των εγκαταστάσεων και τις δυνατότητες του Δήμου,από πλευράς υποστήριξης. Ο αριθμός αυτός είναι ο 5ος ή 6ος μεγαλύτερος από τους 66 Δήμους της Αττικής.Μετά την έγκριση αυτή,και μετά από  συνεχείς και έντονες  προσπάθειες,που λόγω των πολλών απαλλαγών και των  χαμηλών τροφείων που επιβάλλει ο δήμος  υπήρχε απροθυμία υποβολής αιτήσεων από τις μητέρες, ο Δήμος όμως,παρά ταύτα,  κατάφερε να υποβληθούν 450 αιτήσεις.
Από τις αιτήσεις αυτές προεγκρίθηκαν 334.
Στη συνέχεια η ΕΕΤΑΑ κατέταξε σε ενιαίο  πίνακα όλες τις υποψήφιες δικαιούχες της Αττικής, κατά φθίνουσα σειρά,με βάση τη μοριοδότηση κάθε δικαιούχου.Από τον πίνακα αυτό κάλυψε το συνολικό  αριθμό των 3100 θέσεων, περίπου, που διέθεσε για την Αττική. Σε κάθε δήμο παραχωρήθηκαν οι υποψήφιες που περιλαμβάνονταν στον  πίνακα  αυτόν. Οι υπόλοιπες κατατάχθηκαν ως Επιλαχούσες. Εάν δοθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση, ανάλογα με το ύψος της, μπορεί να περάσουμε και τις 300 θέσεις. Είθε...
Αυτά για τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας και για να σχηματίσουν αντικειμενική εικόνα για το ποιος είναι "παραπλανητής" και ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του Δήμου.

                                                Παναγιώτης Μούστρης
                 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου