Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Γραφάκο, ψυχανάλυσέ το !!!

Την περίοδο  που διετέλεσε αναπληρωτής Διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών(2004 - 2006), αναπολεί συχνά - πυκνά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης Μανώλης Γραφάκος.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή του να καταφεύγει σε "ψυχ-αναλύσεις" όταν ανοίγει μία πολιτική αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη...
Επαναλαμβάνει μονίμως ότι ο νυν Δήμαρχος έχει εμπάθεια  στο άτομό του και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει και τον απασχολεί είναι πως θα του κάνει κακό σε κάθε επίπεδο(!!!)
Από "αγνό" πολιτικό αλλά πρωτίστως ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ενδιαφέρον, ο κ. Μανώλης Γραφάκος παραπέμπει(ευθέως και χωρίς περιστροφές), τον κ. Δ. Στεργίου προς εξέταση από ΕΙΔΙΚΟΥΣ!
Γιατί;
Επειδή, όπως ισχυρίζεται, "ο κ. Στεργίου δεν έχει την διαύγεια, την ψυχική νηφαλιότητα και την αντίληψη που απαιτείται για να έχει το ρόλο του Δημάρχου"!!!
Καθιστά δε σαφές προς πάσα κατεύθυνση (προς ΘΕΟΥ δεν απειλεί !!!), ότι για όλες τις ανακοινώσεις που ο κ. Δημήτρης Στεργίου "χρησιμοποιεί ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία κατά του Μ. Γραφάκου, υπάρχει σαφής οδηγία του πρώην Δημάρχου Μελισσίων για υποβολή μηνύσεων..."
Οσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Δήμο Πεντέλης γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου να ασχολείται με "ψευδαισθήσεις" και "παραισθήσεις" προσώπων που ενδεχομένως να διακατέχονται & από "Μανία Καταδίωξης"... που "ουδείς" γνωρίζει γιατί και από τί!
Το μόνο που απασχολεί και ενδιαφέρει 24 ώρες το 24ωρο τον Δήμαρχο Πεντέλης, είναι να επουλώσει τις πληγές (κυρίως οικονομικές), που δημιούργησαν κάποιοι με ενέργειες, πράξεις και παραλλείψεις ...Δεν έχει χρόνο να "παράσχει" ψυχολογική υποστήριξη σε όλους όσοι νοιώθουν, αισθάνονται ή πιστεύουν(καλώς ή κακώς),  ότι απειλούνται διαρκώς και αενάως από αόρατους εχθρούς για αδιευκρίνιστες ...αιτίες!
Δεν δύναται να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την "Μεταμόρφωσή" τους ... όχι από αγένεια αλλά γιατί στη δική του ιεράρχηση, προέχει η εξεύρεση λύσεων στα δεινά που αντιμετωπίζουν σε αυτήν την χρονική συγκυρία οι πολίτες.

Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση των δύο ανδρών αποτέλεσαν οι απαντήσεις του ΓΤ του Δήμου σε δύο ανακοινώσεις του Συνδυασμού «Η Πεντέλη στο Ύψος της», οι οποίες δεν άρεσαν στον κ. Μ. Γραφάκο! Στο πόνημα που εξέδωσαν για να εκφράσουν τη στενοχώρια τους για την ψυχική υγεία(!!!) του Δημάρχου, αναφέρονται και στο περιβόητο έργο των ομβρύων(ακριβώς όπως το διαβάσατε )!!!
Ενδεχομένως στην "Ψυχιατρική" Γραμματική το έργο των ομβρίων μεταλλάσεται σε "ομ-βρύων"...
που κατα το Λεξικό Δημητράκου "σημαίνει" φίλος των βρύων.
ΒΡΥΑ: το φυτόν βρύον           
Βρυάζω: Είμαι γεμάτος, Πεφισιούμαι, αλαζονεύομαι
Βρυγμός: 1)Ο τριγμός, το τρίξιμο των οδόντων & 2) Επί λέοντος, ο μηκυθμός
Πριν αναγνώσετε την ανακοίνωση του Συνδυασμού «Η Πεντέλη στο Ύψος της», καλό είναι να έχετε μία εικόνα του τί είναι το "Σύνδρομο Καταδίωξης"& ποιά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει κάποιος που πάσχει από αυτό:
"Η παράνοια οπως λεγεται και αλλιως αναφέρεται στην ύπαρξη καχυποψίας χωρίς λόγο και στην πεποίθηση του ατόμου ότι οι άλλοι φέρονται κακόβουλα και θέλουν το κακό του, ότι το παρακολουθούν, ότι μηχανορραφούν εναντίον του κ.λπ. Μπορεί να έχει πολλές μορφές, από τις πιο ήπιες όπου το άτομο καταλαβαίνει ότι οι υποψίες του μπορεί να είναι αβάσιμες, ως τις πιο βαριές όπου το άτομο δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα από τις ιδέες που έχει στο μυαλό του.
Η δυσκολία του ατόμου που υποφέρει από παράνοια να εμπιστευθεί τους άλλους συχνά το οδηγεί σε απομόνωση. Το άτομο μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε αναμονή κάποιας πολύ αρνητικής εξέλιξης και να προσπαθεί να «μαντέψει» τις σκέψεις αυτών που θέλουν το κακό του.
Κυριαρχούν συναισθήματα θυμού, φόβου, καχυποψίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οργής ή μελαγχολίας. Είναι δυνατόν μία συγκεκριμένη παρανοϊκή ιδέα να κυριαρχήσει στην ψυχική ζωή του ατόμου, ενώ στις βαρύτερες περιπτώσεις το άτομο μπορεί να ακούει φωνές που σχολιάζουν τη συμπεριφορά του, επαναλαμβάνουν τις σκέψεις του ή του δίνουν διαταγές".
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ:"Με δύο ανακοινώσεις μας επισημάναμε δύο πολύ συγκεκριμένα ζητήματα:
1.Την εγκατάλειψη και την επικινδυνότητα του ρέματος του Αγίου Σίλα στη Νέα Πεντέλη
2.Το γεγονός ότι δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση κανένα έργο του Δήμου Πεντέλης από το Πράσινο Ταμείο σε αντίθεση με την ένταξη 104 έργων από άλλους Δήμους και διερωτηθήκαμε αν έχει γίνει αίτηση.
Επί της ουσίας δεν λάβαμε καμία απάντηση. Το μόνο που έγινε για μια ακόμα φορά είναι να εκδοθούν δύο νέες παραληρηματικού και υβριστικού τύπου ανακοινώσεις από τον κ. Στεργίου που αποδεικνύουν την εμπάθεια που έχει απέναντι στο κ. Γραφάκο και πιστοποιούν ότι ο κ. Στεργίου κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει, έχει χάσει την ψυχραιμία του.
Όμως το χειρότερο όλων είναι ότι από τις ανακοινώσεις αυτές προκύπτει για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Στεργίου δεν έχει αντίληψη της κατάστασης, άλλα του λέμε, άλλα μας απαντάει, δείχνει ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τις διαδικασίες που λειτουργούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δεν νοείται να του λέμε ότι δεν έχει καταφέρει να χρηματοδοτήσει κανένα έργο στο ΕΣΠΑ τους τελευταίους 20 μήνες και να μας απαντά ότι έχει κάνει αιτήσεις για να λάβει χρήματα από το ΕΣΠΑ… Γνωρίζουμε ότι έχει κάνει αιτήσεις δεδομένου ότι τις ψηφίσαμε στο Δ.Σ. και οι μισές από αυτές είναι μελέτες που ετοίμασε η δική μας διοίκηση στα Μελίσσια. Το δε κορυφαίο όλων είναι ότι ανακοινώνει ότι έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα εξοικονομώ, που ήταν 100% δική μας και μόνο επιτυχία!!!
Όσο για το έργο των ομβρύων(!!!) που μας κατηγορεί ο κ. Στεργίου τον καλούμε να ψάξει να μάθει καλύτερα το θέμα. Το έργο με τη μεθοδολογία του Μανώλη Γραφάκου θα είναι στοιχήσει κάτω από 4.000.000 ευρώ. Ας μάθει ο κ. Στεργίου πόσο έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα και μετά να μιλάει.. Αλλά που να ξέρει από έργα ομβρύων ο κ. Στεργίου.. Όταν βρέχει η Παλαιά Πεντέλη πλημμυρίζει…
Λέμε για μια ακόμα φορά, ευθέως και χωρίς περιστροφές στους συμπολίτες μας, ότι δυστυχώς για την πόλη ο κ. Στεργίου δεν έχει την διαύγεια, την ψυχική νηφαλιότητα και την αντίληψη που απαιτείται για να έχει το ρόλο του Δημάρχου. Τον έχει καταβάλλει η εμμονή και η εμπάθειά του απέναντι στο Μανώλη Γραφάκο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει κακό σε κάθε επίπεδο στον πρώην Δήμαρχο Μελισσίων. Αυτό το καταλαβαίνουν πλέον οι πάντες και κυρίως αυτοί που καθημερινά συναναστρέφονται μαζί του.
Κατανοούμε ανθρώπινα το πρόβλημα, όμως δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Έχουμε δε κατά καιρούς αναφερθεί ότι το πρόβλημα αυτό, είναι αντικείμενο ενασχόλησης από ειδικούς.
Τέλος γνωστοποιούμε για μια ακόμα φορά ότι για όλες τις ανακοινώσεις που ο κ. Στεργίου χρησιμοποιεί ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία κατά του Μανώλη Γραφάκου, υπάρχει σαφής οδηγία του Μανώλη Γραφάκου για υποβολή μηνύσεων κατά του κ. Στεργίου. Οι τελευταίες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν την ίδια νομική διαδικασία".

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Η Πεντέλη στο Ύψος της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου