Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Tο όραμα του Δ. Στεργίου για το νέο Δήμο

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του αυτοδιοικητικού κινήματος του οποίου θα ηγηθεί, διεκδικώντας τα ηνία του νέου ενοποιημένου Δήμου Πεντέλης, έκανε στις 7 Μαΐου, στο κτήμα του, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.
Στη σύντομη ομιλία του, προς τα μέλη και τους υποστηρικτές τού συνδυασμού του, παρουσίασε το όραμα και τις αρχές λειτουργίας και άσκησης εξουσίας στον νέο Δήμο.
Περιέγραψε το νέο «ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό κίνημα» ως κίνημα αξιών, ελπίδας, ανθρωπιάς, διαφάνειας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τονίζοντας ότι την ανεξαρτησία του από κόμματα και φατρίες την εγγυάται η μέχρι τώρα πορεία του ίδιου και των συνεργατών του και η 12ετής θητεία του στην Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Στεργίου ανήγγειλε μάλιστα και το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές, το οποίο περιλαμβάνει καταρχήν τέσσερις ανοιχτές διαβουλεύσεις στο κτήμα του, την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα -η πρώτη θα γίνει στις 7 Ιουνίου- και εν συνεχεία, σε συνεννόηση με τους άλλους δύο Δήμους (σ.σ.: Μελισσίων και Ν. Πεντέλης), διαβουλεύσεις και στις περιοχές τους.

Μέχρι την πρώτη διαβούλευση, όπως είπε ο ίδιος, τα στελέχη του συνδυασμού του θα έχουν «χαρτογραφήσει» την ισχύουσα κατάσταση στους προς συνένωση Δήμους.
Σημειώνουμε ότι μεταξύ των παριστάμενων στην επίσημη «πρώτη» του συνδυασμού του κ. Στεργίου, η «Α» διέκρινε από τα Μελίσσια τα μέλη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 6 (Π. Μούστρη, Π. Γκατζόλη, Σ. Βορέα, Κ. Χριστοφιλοπούλου, Ευ. Μπουσίου) και από τη Νέα Πεντέλη τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κ. Μαργαρίτη, τον πρόεδρο του Νεοπεντελικού Ν. Χαρτοματσίδη και τον πρόεδρο των Κυκλαδιτών Ν. Ασπρούλη.
Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε, λοιπόν, από την Πεντέλη και μένει να δούμε σε τι κλίμα θα διεξαχθεί. Ο κ. Στεργίου, πάντως, δήλωσε οπαδός του fair play: «Αντίπαλοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα και προσεγγίσεις που είναι σεβαστές. Οδηγούμαστε μόνο από διάθεση προσφοράς στον τόπο και όχι από τυχόν ανεπιτυχείς εκφράσεις και ενέργειες των άλλων».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Καρύγιαννη
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 18:28
http://www.amarisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου