Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επιτυχής η ανοιχτή αναδάσωση στον Κοκκιναρά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών - παρόλο που τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά - η ανοιχτή αναδάσωση στην Πεντέλη, στον Κοκκιναρά, που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού(ΣΠΑΠ). Φυτεύτηκαν 6.000 δενδρύλλια βελανιδιάς.
 Από το 2008 μέχρι σήμερα στις δράσεις του ΣΚΑΪ και του ΣΠΑΠ έχουν φυτευτεί 168.000 δενδρύλλια στον Κοκκιναρά.
Στην αναδάσωση της Πεντέλης συμμετείχαν και οι εθελοντές αιμοδότες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι βράβευσαν τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου για την προσφορά του στον εθελοντισμό.
http://www.skai.gr/news/environment/article/158780/apostoli-kokkinaras-irakleio-exetelesthi-/ 

               Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας
             η δενδροφύτευση στον Κοκκιναρά

Ο ΣΠΑΠ με την συνεργασία του Εθελοντικού κλιμακίου του Δήμου Πεντέλης και με χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΙ, πραγματοποίησε την τελευταία δενδροφύτευση για το 2010.
Φυτεύθηκαν 6.000 νέα δενδρύλλια, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία του Ομίλου Φουρλής.
Μια ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση, είχε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Διατροφής –Άθλησης, οι οποίοι προσήλθαν με 150 μοτοσικλέτες στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης σκυταλοδρομίας αιμοδοσίας για να τιμήσουν τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, σε τελετή που έγινε στον χώρο της δενδροφύτευσης για την πολυετή προσφορά και τους διαρκείς αγώνες του για τον εθελοντισμό, το περιβάλλον και την προστασία του Πεντελικού.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην δενδροφύτευση και δήλωσε ότι «το Πεντελικό βουνό είναι σημείο αναφοράς μας και στόχος μας είναι το ξαναπρασίνισμα του Κοκκιναρά και η ανάδειξη του σε περιβαλλοντικό πάρκο του Δήμου μας".
Τόνισε επίσης ότι με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, τους συνδέει η αιμοδοσία και η μοτοσικλέτα, αφού ο Δήμαρχος είναι δια βίου δικυκλιστής, και αιμοδότης και αγωνίζεται για το περιβάλλον. «Η δράση αυτή δεν σταματά εδώ, συνεχίζουμε με την ανάπτυξη και προστασία των δενδρυλλίων και με μια σειρά προγραμματισμένων δενδροφυτεύσεων για το 2011, στις περιοχές που κάηκαν το 2009 στην Νοτιοανατολική πλευρά του Πεντελικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου