Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσία νέου Δ.Σ.

                 Αφετηρία συναγερμού και ελπίδας
                                      Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης:
"Θα αγωνισθούμε με ανιδιοτέλεια και με πνεύμα προσφοράς για την επιτυχία"

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μελισσίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, η ορκωμοσία της πρώτης Δημοτικής Αρχής του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης και του πρώτου Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου Καψάλη.
Σε μία λιτή τελετή, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και εμφανούς διάθεσης για δουλειά από την πρώτη ημέρα, με στόχο και όραμα την ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών, ορκίστηκε η νέα Δημοτική αρχή.
Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωροπού κ.κ. Κύριλλος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννης.
Ο νεοεκλεγείς, για 4η τετραετία, Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, κατά την ενωτική ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το τετράπτυχο διοίκησης από την 1η του Γενάρη στηρίζεται στο : Δίκαιο – Παράδειγμα, Συνέπεια- Συνέχεια , Τίποτα στην Τύχη και Εντολή εκδιδομένη και μη ελεγχόμενη, καλύτερα να μην εκδίδεται.» και δεσμεύτηκε ότι «ότι οι Αρχές της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας και της Λογοδοσίας, για τις οποίες αγωνίστηκα σε όλη τη ζωή μου, θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα στη διοίκηση του Δήμου».
Επίσης επεσήμανε ότι «…Είναι ανάγκη να λειτουργήσουμε με πνεύμα Σπαρτιατικής λιτότητας στη λειτουργία μας. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και δυστυχώς ο Καλλικράτης επιβάλλεται να στηθεί σε ένα εν πολλοίς χαοτικό οικονομικό αυτοδιοικητικό χτες, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αρκετοί παλαιοί Δήμοι της χώρας μας μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Κοινότητα των Μελισσίων. Στον αγώνα το δικό μου και της ομάδος που εσείς επιλέξατε :
-δε διαπραγματευόμαστε την τιμιότητα και την διαφάνεια,
-δεν συνδιαλεγόμαστε με όλους όσους δεν σέβονται ή δεν σεβάστηκαν τον μόχθο σας,
-δεν έχουμε όρια στην εργασία για προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του.
-δεν σπαταλούμε ούτε ένα ευρώ κάνοντας πράξη την Σπαρτιατική λιτότητα στη λειτουργία μας,
-δεν είμαστε άδικοι,
-δεν είμαστε εμπαθείς,
-δεν κάνουμε διακρίσεις,
-ακούμε και στηρίζουμε τον άνθρωπο,
-αγωνιζόμαστε για το Πεντελικό περιβάλλον.
Και κατέληξε "Στην δύσβατη αυτή και δύσκολη διαδρομή αν υπάρξουν επίορκοι παραμερίζονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Στόχος μας η κατάκτηση της ελπίδας και της αξιοπιστίας μας, της αξιοπιστίας των αιρετών και της αυτοδιοίκησης, που κινδυνεύουν να χαθούν, αν δεν χάθηκαν ήδη, το οφείλουμε στα παιδιά μας, στο τόπο μας, στη διαδρομή της ζωής μας, σε όλους εσάς που προσδοκάτε στην καθαρότητα στο δίκαιο, στην αξιοκρατία, σε μια εξουσία ήθους και προσφοράς με αρχές και αξίες. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ευτυχισμένο το 2011 για τον τόπο, για τον Δήμο, για όλους μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου