Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης – διαλόγου με τους υπαλλήλους του νέου Kαλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης είχε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, μια ακόμη προγραμματισμένη συνάντηση με τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων στην αίθουσα του Δ.Σ του Δήμου Μελισσίων, στις 08.30 το πρωί.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι τοπικοί αντιδήμαρχοι κ. κ. Σάββας Βορρέας των Μελισσίων, Γκρέης Γιαμουγιάννη της Ν. Πεντέλης, Κώστας Μωραΐτης της Πεντέλης, καθώς και ο θεματικός Αντιδήμαρχος (Διοικητικών- Οικονομικών- Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλον και Αναπληρωτής Δημάρχου) Γιώργος Καρβουνάκης.
Επίσης παρέστησαν οι Διευθυντές – Τμηματάρχες, οι υπεύθυνοι Καθαριότητας, Γραφείου Κίνησης, Συνεργείου, Εισπράκτορες Λογιστηρίου, Αποθήκης, Πρασίνου, Συντήρησης Σχολικών μονάδων, Κοιμητηρίου, Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πεντέλης ανέδειξε την αναγκαιότητα ανάπτυξης πνεύματος συνεργασίας, ομαδοκεντρικότητας και προσφοράς στον πολίτη. Για την προώθηση του στρατηγικού σχεδιασμού στον Δήμο Πεντέλης απαιτείται:
Α. Συγκεντρωτικό αποφαντικό όργανο - Αποκεντρωμένη εκτελεστική και λειτουργική
διαδικασία στις Δημοτικές Κοινότητες, έτσι ώστε κανένας πολίτης της Πεντέλης
και της Ν.Πεντέλης να χρειαστεί να πάει στα Μελίσσια για λύση προβλήματος
του.
• Β. Τρόπος διοίκησης με:
Δίκαιο και Παράδειγμα
• Συνέπεια και Συνέχεια
• Τίποτα στην τύχη
Εντολή εκδιδομένη και μη ελεγχομένη καλύτερα να μην εκδίδεται
Γ. Υπευθυνότητα αιρετών εκπροσώπων και εργαζομένων, με βάση το τρίπτυχο :
«Ανθρώπων άρχει, κατά νόμους άρχει, ουκ αεί άρχει» (Διοικούμε Ανθρώπους, διοικούμε βάση νόμων και δε διοικούμε για πάντα)
Δ. Υπηρεσίες προς τον πολίτη επί 24ωρου βάσεως.
Ε. Ωράριο, ιεραρχία, πειθαρχία, νόμιμες διαδικασίες , σεβασμός του Δημοσίου χρήματος, διαφάνεια, υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου