Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ανοικτή Επιστολή Δ. Στεργίου για το «A. Φλέμιγκ»

Σε έναν συνεχή αγώνα για τα νοσοκομεία του τόπου μας για να παραμείνουν λειτουργικά, στον οποίο αγώνα δυστυχώς είχαμε ήδη την απώλεια του νοσοκομείου Παπαδημητρίου εδώ και ένα χρόνο, έχει ήδη φανερωθεί και η πορεία που το Υπουργείο έχει χαράξει για το Φλέμιγκ.
Σε αυτό το δύσκολο αγώνα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό και στην σκέψη μας επιγραμματικά τα παρακάτω: 
1. Το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης δεν είναι κομματικό (όπως θα τους διευκόλυνε να το βλέπουμε) αλλά βαθιά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ με καθημερινές σοβαρές και ουσιαστικές επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δημότες μας.
2. Η εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης δημιουργεί ένα υδροκέφαλο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις και δυσλειτουργίες ενός τέτοιου οργανισμού. Άρα δε λύνει προβλήματα παρά προσθέτει περισσότερα στα ήδη υπάρχοντα στη λειτουργία του συστήματος Δημόσιας Υγείας.
3. Για ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας «για όλους και προς όλους με ουσιαστική προσφορά στον Άνθρωπο», η λειτουργία του κράτους θα πρέπει να εφαρμόζει διακριτές λειτουργίες στην αποφαντική και εκτελεστική διαδικασία. Η αποφαντική διαδικασία, ως κατεξοχήν δημοκρατική πρέπει να αφορά στη: Διαβούλευση, Ωρίμανση, Απόφαση και Ενημέρωση ενώ η εκτελεστική διαδικασία θα πρέπει να είναι Τετράγωνη, Ξεκάθαρη, Κατανοητή, Διαφανής και Καθοριστική (αποφασιστική).

4. Από τον τρόπο αντίδρασης της κεντρικής εξουσίας φαίνεται ότι δεν  έχει συνειδητοποιήσει την απόσταση και διάσταση που έχει δημιουργηθεί & καθημερινά αυξάνεται, μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας που εφαρμόζει μέτρα με οπτική «ε, και τι έγινε;» και του λαού που δεν έχει να δώσει φαγητό στα παιδιά του και αυτοκτονεί από απόγνωση και απελπισία.
5. Ακόμα και αυτοί που συμφωνούν με την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης, που ίσως να είναι και πλειοψηφία, καθώς και αυτοί που δεν συμφωνούν με τη μνημονιακή πολιτική και την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων, συμφωνούν όλοι σε ένα θέμα: «η υλοποίηση των μέτρων και των δεσμεύσεων δεν ακολουθεί τις επί χρόνια κατακτημένες, εφαρμοσμένες και δικαιωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, παραμένει ανακόλουθη στις πράξεις και στις δεσμεύσεις της και αγνοεί τις ουσιαστικές και πραγματικές επιπτώσεις στην πλειοψηφία του λαού».
6. Κρατάμε και επιμένουμε στην καθαρή Δέσμευση του Υπουργού Υγείας για:
   Λειτουργία του Φλέμινγκ ως Γενικό Νοσοκομείο
   Καμία Απόλυση από την διαδικασία αυτή και
   Εύρυθμη και κανονική λειτουργία των Εφημεριών
Τρία θέματα για τα οποία ενώπιον των εκπροσώπων εργαζομένων και εμού, δεσμεύτηκε προσωπικά ο κ. Υπουργός και είναι και οι θέσεις τις οποίες στηρίζω και στηρίζουμε.
7. Τέλος, είναι αναγκαίο να είναι ξεκάθαρο σε όλους πως η θρυαλλίδα της λαϊκής οργής είναι σε οριακή κατάσταση και η ανακολουθία των λόγων, πράξεων και δεσμεύσεων επιτείνει προς ένα αποτέλεσμα με κινδύνους Εθνικούς.

                                             Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης

                                                     Δήμαρχος Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου