Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Στη 1:00 μ.μ. η ανοικτή σύσκεψη για το ζήτημα της υπεράσπισης των δημόσιων Νοσοκομείων

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί  στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου &είναι καλεσμένοι Εργαζομένοι, Μαζικοί Φορείς, Συλλογικότητες & Παρατάξεις        
Για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο & καμία δομή περίθαλψης στο «Βόρειο άξονα» της Αττικής
Φίλοι και φίλες, τα Σωματεία εργαζομένων των παραπάνω νοσοκομείων της περιοχής, που είμαστε κάτω από την ίδια Διοίκηση, εκτιμήσαμε την άσχημη κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας που έχει οδηγήσει στην ανέχεια, ακόμα και στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας.
Εκτιμήσαμε τον άμεσο κίνδυνο  να συρρικνωθούν και να υποβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας, ακόμα και να κλείσουν εντελώς μετά το «Παπαδημητρίου» και το «Α. Φλέμιγκ».
Τα τελευταία χρόνια, στο «Βόρειο τομέα, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια  νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατ΄ έτος κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο «Παπαδημητρίου».
Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας.
Τα νοσηλευτικά τμήματα λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Το « Αμαλία Φλέμιγκ», χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία & του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν.
Με 300 εργαζόμενους λιγότερους και θαλάμους άδειους, υπολειτουργεί. Ωστόσο, η προσέλευση των ασθενών αυξάνει συνεχώς, δείγμα του πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος τις δημόσιες δομές περίθαλψης.
Παρ’ όλα τα «επιστημονοκά» επιχειρήματα της Τρόικα και Κυβέρνησης, παρ’ όλη την «οικονομία κλίμακας», κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει. Για μας τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας είναι ξεκάθαρο πως χωρίς τις κινητοποιήσεις μας και τη στήριξη του κόσμου, το Σισμανόγλειο θα ήταν σήμερα μικρότερο, το Φλέμιγκ κλειστό και το Παίδων περισσότερο υποβαθμισμένο, με προοπτική το κλείσιμό του (κίνδυνος που συνεχίζει να υπάρχει.)
Για το επόμενο διάστημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε:
 Νέα κλεισίματα Νοσοκομείων, διαθεσιμότητες και απολύσεις προσωπικού, σύστημα εφημεριών που θα μας γυρίσει δεκαετίες  πίσω, ξεπούλημα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, κατάργηση κάθε δωρεάν υπηρεσίας υγείας Στο στόχαστρο δε διστάζουν να βάλουν και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη περιοχή το Παίδων Πεντέλης με αρχή το κλείσιμο των μαγειρείων και τη συγχώνευση τους στο Σισμανόγλειο, χωρίς να παίρνεται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διατροφικών αναγκών των παιδιατρικών ασθενών.
Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε όλοι μαζί!
 Γι’ αυτό καλούμε: Κάθε Συλλογικότητα, Μαζικό φορέα, Σωματεία και Δημοτικές Παρατάξεις, κάθε ενεργό πολίτη σε Ευρεία ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ  Πέμπτη 19 Ιουνίου στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα υπερασπιστούμε  το δικαίωμα  του κάθε ένα από μας.
Πως οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά και οι ασθενείς νοσηλεία. Πως θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τριών Νοσοκομείων είναι οι εξής:
1.Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.
2.Συνέντευξη τύπου τη Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα  1:00 μ.μ. στο Νοσοκομείο Φλέμινγκ
3.Συγκέντρωση - Συζήτηση για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής τη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ.
Θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση.
Με αποφασιστικότητα, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
                       ΠΗΓΗ:sismanoglio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου