Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Συγχωνεύσεις Σχολείων: «ΟΜΟΦΩΝΟ» το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ευρισκόμενο σε Απαρτία και με την παρουσία όλης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του Δήμου (Εκπαιδευτικών-Συλλόγων Γονέων και πλήθος δημοτών), συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου του, και αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου κου Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη και έπειτα από Διάλογο των μελών του, όπως λεπτομερώς αναφέρονται στα επίσημα Πρακτικά,
Αποφάσισε:
Επειδή το Υπουργείο Παιδείας με την υπ΄αριθμό 72624/Δ4 Απόφαση του Υπουργού, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚΒ΄1329/26-5-14 αποφάσισε τη συγχώνευση των Σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, 1ου-6ου και 3ου-5ου καθώς και την κατάργηση των 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων.
Επειδή τα Σχολεία αυτά λειτουργούν επί 10ετίες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επειδή ο Δήμος Πεντέλης αποτελεί προορισμό εσωτερικής μετοίκησης των κατοίκων της Αττικής και ο πληθυσμός του συνεχώς αυξάνεται.
Επειδή ο μαθητικός πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς και δημιουργεί ανάγκες για πρόσθετες σχολικές εγκαταστάσεις (τη νέα σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αυξηθεί κατά 80 - 100 μαθητές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα έλλειψης αιθουσών, αύλειων χώρων και εγκαταστάσεων  υγιεινής).
Επειδή στα σχέδιά του ο Δήμος έχει προβλέψει χώρους για τη μεταφορά και ανάπτυξη των δύο συστεγαζόμενων Σχολείων, σε δημοτικά οικόπεδα στις υπό ένταξη περιοχές και αναζητά πόρους για την κατασκευή τους.
Επειδή σήμερα, με την υπάρχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση, η μόνη προοπτική βελτίωσης και εξόδου απ΄αυτήν, είναι η Παιδεία και για το λόγο αυτό θεωρείται απαράδεκτη κάθε οπισθοδρόμηση στον τομέα αυτό.Επειδή θεωρεί εντελώς αψυχολόγητη και απρόσφορη την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους Δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου.
ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
►Ζητά από τον Υπουργό Παιδείας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης 72624/Δ4 στα σημεία που αφορούν στη συγχώνευση και κατάργηση των Δημοτικών μας Σχολείων, 3ου-5ου και 1ου-6ου .
►Προσβλέπει στη χρηματοδότηση του Δήμου για την μεταφορά και Ανέγερση των δύο σχολείων στις μόνιμες προβλεπόμενες θέσεις τους.
►Επιφυλάσσεται ν΄ αντιδράσει ανάλογα σε περίπτωση που δεν εισακουστεί το αίτημά του.

                                                         Το Δημοτικό Συμβούλιο
            Η Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                              Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                                              Μπουσίου Ευαγγελία

                                                                        Ο Δήμαρχος
                                                           Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου