Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

3η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟY

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2010 ο ΣΠΑΠ με τη στήριξη του Εθελοντικού Κλιμακίου του Δήμου Πεντέλης και σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, πραγματοποίησε την τρίτη για αυτό το καλοκαίρι δράση ποτίσματος των νέων δενδρυλλίων στον Κοκκιναρά Πεντελικού, που με κόπο φυτεύτηκαν τους δύο τελευταίους χειμώνες...
Στη δράση συμμετείχαν οι εθελοντικές οργανώσεις: “Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (ΣΡΕ), Ορειβατικός Σύλλογος “ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ”, Εθελοντική Πρωτοβουλία κατοίκων “ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS” , E.Π.Π.Α.Π., “Συνεχιστές Εθελοντές 2004” κ.α. με μέλη τους και μεμονωμένους εθελοντές.
Το πολύτιμο νερό για το πότισμα μεταφέρθηκε από τη γεώτρηση του Δήμου Πεντέλης στην περιοχή του Κοκκιναρά με δέκα (10) βυτία που μίσθωσε η Νομαρχία Αθηνών, οκτώ (8) βυτιοφόρα οχήματα του Σ.Π.Α.Π. και του Δήμου Πεντέλης και τρία (3) βυτιοφόρα οχήματα που διέθεσαν ανά ένα οι Δήμοι Χαλανδρίου, Μελισσίων και Κηφισιάς.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν και τους ενημερώνει ότι μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, δέκα (10) νέες υδατοδεξαμενές σαράντα χιλιάδων (40.000) λίτρων έκαστη με τις σωληνώσεις τους, ποτίσματος και πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων ERICSSON, θα τοποθετηθούν στον Κοκκιναρά για την ολοκλήρωση του συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων.





































ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ:
ΠΕΝΤΕΛΗ, Η ΖΩΗ ΤΟΥ, Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ

Συνέντευξη στο περιοδικό Περιφέρεια & Αυτοδιοίκηση  παραχώρησε ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης. Ο κ. Στεργίου αναλύει και παρουσιάζει τις δράσεις πρόληψης και πυρασφάλειας για το Πεντελικό Όρος, το τεράστιο έργο του Σ.Π.Α.Π και στον τομέα της καταστολής με την ανάπτυξη του εθελοντισμού για την προστασία του Πεντελικού Όρους αλλά και στην φάση της αποκατάστασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου