Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ρομποτικός κάδος διαχείρισης απορριμμάτων

στην πλατεία Χαραυγής

Σε μια ακόμα προσπάθεια που κάνει ο δήμος Πεντέλης για την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου, η εγκατάσταση του ρομποτικού κάδου συλλογής – συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας 50 συμβατικών κάδων στην πλατεία Χαραυγής.
Ο κάδος αυτός δένει άριστα με το περιβάλλον έχοντας τη μορφή δένδρου με αυτοποτιζόμενη γλάστρα στην κορυφή του.
Δέχεται τον όγκο των απορριμμάτων που θα χωρούσαν σε 50 συμβατικούς κάδους συμπιέζοντάς τα. Έτσι, μειώνονται δραστικά οι μετακινήσεις (καύσιμα) των απορριμματοφόρων στις χωματερές και οι ξεχειλισμένοι κάδοι στους δρόμους της πόλης.
Οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες του (αυτόματος καθαρισμός- αυτόματη πόρτα εισόδου) τον καθιστούν υγειονομικά ασφαλή για τους πολίτες που εναποθέτουν τα απορρίμματά τους, καθώς και τους εργάτες αποκομιδής, καθώς δεν έρχονται καθόλου σε επαφή με τα απορρίμματα.

Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων
       στην πλατεία ΑΓ. Τριάδας

Την ίδια ημέρα τοποθετήθηκε και η εγκατάσταση υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων. Με το σύστημα αυτό (δοκιμαστικά μόνο στην πλατεία Αγ. Τριάδας) τοποθετούνται οι κάδοι κάτων από τη γη και επιτρέπεται την απόρριψη των απορριμμάτων ανοίγοντας με το πόδι μας ένα καπάκι στο έδαφος. Κατά την αποκομιδή από τα απορριμματοφόρα, οι κάδοι αυτοί ανυψώνονται από το έδαφος για να αδειάσουν. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η ανθυγιεινή και άσχημη αισθητική όψη των ξεχειλισμένων κάδων με τα σκουπίδια που τα παρασύρει ο άνεμος...
Το σύστημα αυτό είναι δωρεά συμπολίτη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου