Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Tο σύνθημα για την έναρξη της εφαρμογής της σχεδίασης Πρόληψης Πυροπροστασίας -Πυρασφάλειας του Σ.Π.Α.Π. και για την φετινή αντιπυρική περίοδο, έδωσε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Μαρούσι την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Στην εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα η ανάπτυξη της σχεδίασης πρόληψης του Σ.Π.Α.Π. για την αντιπυρική περίοδο 2009, η βράβευση των χορηγών και του συνδιοργανωτή Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ(που στήριξαν τις δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π. στον Κοκκιναρά) καθώς και η Ενημέρωση - Οργάνωση του Εθελοντισμού των Δήμων και Κοινοτήτων μελών του Σ.Π.Α.Π. για την Πυροπροστασία και για το πότισμα και τη συντήρηση των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν εφέτος.
Το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αναπληρωτού Υπ. Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, κ. Χαραλαμπίδης (Γενικός Γραμματέας) και ο τέως Υφ. Δημόσιας Τάξης κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης(άπαντες τιμήθηκαν από το Σύνδεσμο για την στήριξή τους στον αγώνα του), ο Βουλευτής κ. Καντερές, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δήμαρχοι-Πρόεδροι και Δ. Σύμβουλοι και των είκοσι τριών (23) Δήμων και Κοινοτήτων - μελών του Σ.Π.Α.Π. και οι εθελοντικές οργανώσεις, εθελοντές και φορείς της Ζώνης Ευθύνης του Σ.Π.Α.Π.

Aνάμεσα στους βραβευθέντας ήταν και ο Δήμος Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα για την συνεισφορά του Δήμου στις δύο δεντροφυτεύσεις του Κοκκιναρά, τόνισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε κάθε κάλεσμα και πρωτοβουλία του ΣΠΑΠ, συμβάλλοντας με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει στις προσπάθειες για τη διάσωση του πληγωμένου από την ανθρώπινη δραστηριότητα Πεντελικού Όρους». Συνεχάρη δε τον Πρόεδρο και «ψυχή» ουσιαστικά του ΣΠΑΠ, τον Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη για τη σημαντική συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται για την αποτελεσματική προστασία του Πεντελικού Όρους, καθώς και όλους τους εθελοντές και εργαζόμενους για την αγνή και ανιδιοτελή προσφορά τους. Τέλος εξέφρασε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά προς τον κ. Υπουργό, να συνδράμει στο έργο τους με περισσότερους πόρους που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφύλαξη και προστασία ότι πιο πολύτιμου έχει απομείνει στην Αττική, το πράσινο και τα δάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου