Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στο αναρρωτήριο ... ο Λοβέρδος

Τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιών στο αναρρωτήριο Πεντέλης, επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ο υπουργός...Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Κατριβάνο, και την Υποδιοικητή της Α΄ ΔΥΠΕ Αττικής, Κατερίνα Αποστόλου.
Ο υπουργός μοίρασε δώρα στα παιδιά και τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα. Ιδιαίτερα δώρα αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο "Ολυμπιακοί" στην εκδήλωση, ο υπουργός και ο 7χρονος Γιώργος, ο οποίος έδωσε στον υπουργό μία κούπα του "Ολυμπιακού", ενώ ο κ. Λοβέρδος χάρισε στο μικρό μια τσάντα με δώρα από την αγαπημένη του ομάδα. Τα παιδιά χάρισαν στον υπουργό μια ζωγραφιά την οποία είχαν ετοιμάσει όλα μαζί.
Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα μας...που στόχο έχει την προστασία των απροστάτευτων, κακοποιημένων, παραμελημένων παιδιών, όπου μέσω της αναδοχής και της υιοθεσίας προσπαθεί να τους εξασφαλίσει ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη.
Φιλοξενεί 34 παιδιά, ηλικίας από νεογέννητα έως 8 ετών και προστατεύει μέσω του προγράμματος της αναδοχής που υλοποιεί συνολικά 154 παιδιά.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από την διοικητή της Μονάδας, Ελένη Κοντονάσιου, για τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που παρέχει το αναρρωτήριο για τα προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και εθελοντισμού που υλοποιεί και περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας των παιδιών.
Η κ. Κοντονάσιου, εξήγησε στον υπουργό τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες της υιοθεσίας που οδηγούν στο να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά στα ιδρύματα. Ο υπουργός τόνισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσουν σε βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες, ώστε τα παιδιά να παραμένουν όσο γίνεται λιγότερο στα ιδρύματα.
Η κ. Κοντονάσιου αναφερόμενη στο θεσμό της αναδοχής είπε ότι πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε να βρει ανταπόκριση ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας που θα εξασφαλίσει αγάπη, ασφάλεια, φροντίδα και ποιότητα ζωής στα παιδιά.
Στο ίδρυμα δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες, οι οποίες δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία των εργαζομένων και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ παιδιά από τη μονάδα, φιλοξενούνται τις ημέρες των εορτών σε σπίτια εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου