Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ευθύνες σε κεντρικό & τοπικό ΠΑΣΟΚ

Σε ολομέλεια των υποψηφίων Συμβούλων της ΑNΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εξετάσθηκαν την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος καθώς και η περαιτέρω πορεία και προοπτική του Συνδυασμού. Κατόπιν τούτου ο συνδυασμός προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση που αφορά αφενός στα αίτια του κακού εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και στο μέλλον του συνδυασμού, ο οποίος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «απευθύνεται στην κοινωνία χωρίς κομματικές ταμπέλες».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Ως αίτια προσδιορίστηκαν από τους περισσότερους ομιλητές :
1. Η «αναιμική» και καθυστερημένη στήριξη από τον πολιτικό φορέα (ΠΑΣΟΚ).
2. Η δικαιολογημένη και τεκμηριωμένη σύγχυση που υπήρχε ότι μέρος του ΠΑΣΟΚ Κεντρικού & Τοπικού στήριζε τον σημερινό δήμαρχο Πεντέλης.
3. Η όλη οικονομική και πολιτική συγκυρία που οδήγησε μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, που προήρχοντο κυρίως από το χώρο μας σε αποχή και ψήφο διαμαρτυρίας.
4. Η διαπίστωση ότι δημοτικοί συνδυασμοί με στήριξη ή χρίσμα απέτυχαν. Ειδικά στη Β2 Νομαρχιακή το ΠΑΣΟΚ έχασε όλους τους δήμους, πλην της Μεταμόρφωσης.
5. Ότι ο συνδυασμός στο Νέο «καλλικρατικό» Δήμο είχε να αντιπαλέψει τρεις εν ενεργεία δημάρχους που ο καθένας στο Δήμο του διέθετε εκλογικό μηχανισμό και είχε μετατρέψει το Δημοτικό Μέγαρο σε εκλογικό του κέντρο (ειδικά στα Μελίσσια σχεδόν ο δεύτερος όροφος είχε μετατραπεί σε Εκλογικό Κέντρο του δημάρχου).
6. Ότι ο συνδυασμός είχε έντονη αμφισβήτηση εκ των έσω στα Μελίσσια καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και η ενότητα που αποκαταστάθηκε τους δύο τελευταίους μήνες ήταν επίπλαστη.
7. Ότι υπήρχαν οργανωτικά κενά, παρότι κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια, αλλά ήταν ήδη αργά. Σε δύο μήνες δεν κερδίζονται εκλογές.
8. Ότι δυστυχώς στην κοινωνία, ειδικά σε καιρούς χαλεπούς όπως τώρα, πρώτη προτεραιότητα δεν είναι οι αρχές του πολιτικού ήθους, ευπρέπειας και δημοσίου συμφέροντος, αλλά αυτές τις ατομικής εξυπηρέτησης.
Και σε αυτές τις προτεραιότητες, οι αντίπαλοί μας πλεονέκτησαν με τη βοήθεια και της Δημόσια Διαχείρισης που είχαν.
Όσον αφορά το αύριο.
Καθολική και ομόφωνη ήταν η απόφαση ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είναι γενέθλιες για το νέο συνδυασμό.
Μέσα από τις εκλογές αυτές επήλθε διαδημοτική ενότητα και προσέγγιση, δημιουργήθηκε μια πολύ καλή ομάδα, ανεδείχθησαν νέα στελέχη που μπορεί να αποτελέσουν το αυριανό στελεχιακό δυναμικό.
Ήταν κατά γενική ομολογία ο αξιολογότερος συνδυασμός. Δυστυχώς η διαπίστωση αυτή δεν ήταν ικανή για να δώσει τη νίκη.
Για να μπορεί ο συνδυασμός να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τις νέες εκλογές πρέπει να οργανωθεί σε νέα βάση.
Ένα πρόπλασμα της νέας βάσης είναι οι παρακάτω αρχές:
• Οργάνωση σε συνδυασμό που απευθύνεται στην κοινωνία χωρίς κομματικές ταμπέλες.
• Πρόσκληση με διακήρυξη αρχών στους πολίτες που τους καλεί σε εγγραφή μελών και φίλων.
• Διατύπωση καταστατικού οργάνωσης και λειτουργίας.
• Συνεχής παρουσία μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες και φροντίδα για τον εντοπισμό, ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους μέσα από το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα.
• Ως συλλογική, δημοκρατική και όχι αρχηγική Δημοτική Κίνηση η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ αρκετά έγκαιρα πριν από τις επόμενες εκλογές, δύο χρόνια περίπου, αναδεικνύει με ανοικτή διαβούλευση τον επικεφαλής των επόμενων εκλογών.
Τέλος, μέσω της ανακοίνωσης αυτής η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ευχαριστεί εκ νέου τους χιλιάδες ψηφοφόρους του Νέου Δήμου μας για την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλαν και τους υπόσχεται ότι θα παραμείνει δίπλα τους».

http://www.amarisia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32462:-a-&catid=144:new&Itemid=218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου