Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

«Πρασινίζει» ο Κοκκιναράς ...

Ίδια αν όχι μεγαλύτερη από πλευράς δυναμικής ήταν η δεύτερη δεντροφύτευση που πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Μαρτίου στον Κοκκιναρά ο ΣΠΑΠ, σε συνεργασία με το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας πάλι ως χορηγό επικοινωνίας το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Αυτή τη φορά, δήλωσε στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, δόθηκε βαρύτητα στις περιοχές Α (πάνω από την Κηφισιά στο ύψωμα της κεραίας) και Γ3 η οποία βρίσκεται στην καρδιά του Κοκκιναρά(κάτω από το Λατομείο Μαλτέζου)»
Το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως εκπληκτικό αφού σε χρόνο μηδέν οι 10.000 πολίτες που προσήλθαν(συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φορείς), φύτεψαν στον Κοκκιναρά περί τα 40.000 δενδρύλλια!!! Ο καιρός βοήθησε τα μέγιστα γιατί λίγο μετά το πέρας της δεντροφύτευσης έπιασε πάλι βροχή!!!

Όπως την πρώτη έτσι και τούτη τη φορά η επιτυχία της δεντροφύτευσης κάθε άλλο παρά στην τύχη μπορεί να αποδοθεί. Οφείλεται αποκλειστικά στον Σ.Π.Α.Π, ο οποίος με εργώδεις προσπάθειες είχε οργανώσει και προετοιμάσει τα πάντα στην εντέλεια! Από την διάνοιξη λάκκων (που έγινε με μηχανοκίνητα τσαπάκια) μέχρι τη μεταφορά δενδρυλλίων και την κατανομή τους στους χώρους φύτευσης κι από την κινητοποίηση του εθελοντισμού μέχρι την εύρεση χορηγιών(που περιελάμβανε ως το νερό και το φαγητό όσων έδωσαν το παρών)!!!
Ειρήσθω εν παρόδω η διάνοιξη των λάκκων έγινε από την εταιρεία «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΙΤΗ», τα 40 χιλ. νερά «AYΡA» που διανεμήθηκαν ήταν προσφορά από την «COCA – COLA 3E », ενώ η GREEN BELT συνέδραμε με 5 χιλιάδες δενδρύλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου