Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δωρεάν τροφεία

για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς
Με αφορμή τη χρηματοδότηση προγράμματος από την ΕΕΤΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης) στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ, που αφορά αρκούντως ικανοποιητική οικονομική επιχορήγηση (300 ευρώ για τροφεία το μήνα ανά παιδί) μητέρων ορισμένων κατηγοριών που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να παρασχεθούν τα δωρεάν τροφεία για όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών.
Ο Συνδυασμός μας είχε περιλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα τη δραστική μείωση μέχρι κατάργησης των τροφείων με εξοικονόμηση του απαιτούμενου ποσού από άλλες δράσεις και χαιρέτησε με ιδιαίτερη χαρά την ένταξη των τροφείων των παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα.
 Ο Δήμος Πεντέλης και το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής εντάχθηκαν, όπως ήταν εφικτό, στο πρόγραμμα και με τον αξιοσημείωτο ζήλο που επέδειξε το διοικητικό προσωπικό εξασφάλισαν το σύνολο των προς επιχορήγηση απαραίτητων αιτήσεων. Δυστυχώς το πρόγραμμα και αδίκως, έχει εξαιρέσει από τη επιχορήγηση μητέρες δημόσιες ή δημοτικές υπαλλήλους. Είναι ένα ακατανόητο γεγονός.
 Ο Δήμος όμως έχει τη δυνατότητα από τη συνολική επιχορήγηση που θα πάρει και αν χρειαστεί και με μια μικρή δική του συμμετοχή να διορθώσει την αδικία αυτή και να προσφέρει δωρεάν τροφεία για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Την πρόταση αυτή τεκμηρίωσε με αριθμητικούς υπολογισμούς ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Ιουλίου και έτυχε γενικώς θετικής ανταπόκρισης. Υποστήριξε επίσης σα θετικό γεγονός την απορρόφηση όλων των μαθητών στους παιδικούς σταθμούς και εισηγήθηκε στη διοίκηση να μη σταματήσουν τα λεωφορεία μεταφοράς των παιδιών για το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου