Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Ανθρακες» τα χρήματα για έργα Δασοπροστασίας

«ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ» ΚΑΤΑ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ!!!
       Δ. Στεργίου-Καψάλης: «αδιάβατοι οι δασικοί δρόμοι»
Η ρήση «κάθε πέρσι και καλύτερα» ισχύει και για την προστασία του δασικού πλούτου. Κουτσουρεμένες κατά τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ εμφανίζονται οι δαπάνες που αφορούν έργα δασοπροστασίας. Αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε λίγο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ότι η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών είναι στις βασικές του προτεραιότητες, απ' ό,τι φαίνεται και αυτή τη χρονιά το βάρος μετά την πρώτη ανάφλεξη θα δοθεί στην καταστολή...
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι συνολικές διαθέσιμες δαπάνες για τον τομέα των δασών από το ΥΠΕΚΑ ανέρχονται σε 11,784 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο εμφανίζεται μειωμένο κατά 3.817.590 ευρώ σε σχέση με το 2012, όταν τότε έφθανε στα 15,6 εκατ. Από αυτά, τα 9 εκατ. θα διατεθούν σε δαπάνες δασοπροστασίας. Και παρ' όλο που ήδη έχουν κατανεμηθεί τα 7,277 εκατ., τα έργα πρόληψης καθυστερούν λόγω της δυσκίνητης γραφειοκρατικής διαδικασίας. Οπως επισημαίνουν οι δασολόγοι, «οι πιστώσεις του υπουργείου αποστέλλονται στις κατά τόπους αποκεντρωμένες διοικήσεις. Από εκεί όμως περνά αρκετό διάστημα μέχρι τα κονδύλια να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα δασαρχεία, τα οποία θα εκτελέσουν το έργο και θα αποπληρώσουν τη δαπάνη...

Τεράστια «επιτυχία» Δ. Αβραμόπουλου:Για διακοπές στην Ελλάδα ο Νετανιάχου!

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ελλάδα το καλοκαίρι για τις οικογενειακές του διακοπές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο συναντήθηκε χθες στα Ιεροσόλυμα.
Ή συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα & από ελληνικές πηγές η πρόθεση του κ. Νετανιάχου θεωρείται διαφήμιση της τουριστικής Ελλάδας στο Ισραήλ & στους Εβραιοαμερικανούς, οι οποίοι είναι και οι πιό “ακριβοί τουρίστες”.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έστελλε κάθε χρόνο στην Τουρκία μισό εκατομμύριο τουρίστες, ενώ περίπου 250 χιλιάδες Εβαιοαμερικανοί ταξίδευσαν από την Αμερική στην Κωνσταντινούπολη. Ο αριθμός μειώθηκε δραματικά μετά τα γεγονότα με το Μαβί Μαρμαρά.
Ακολουθεί απόσπασμα δηλώσεων του κ. Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας:
B. NETANYAHU: Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Ανανεώσαμε τις σχέσεις μας προ ολίγων ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων.

Αύριο η «3η Εθελοντική Δράση Εθελοντικο​ύ Καθαρισμού»


Η σημερινή Συντονιστική Συνάντηση Δ. Στεργίου - Στελεχών ∆ήµου Πεντέλης

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Bροντερό ΟΧΙ από 11 Δήμους, στην ενοποίηση του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης με το «Αγία Σοφία»

       Τάσσονται υπέρ της δημιουργίας Υγειονομικού Μπλόκ
                        στα ΒορειοΑνατολικά Προάστια

ΟΧΙ στην Διοικητική ενοποίηση του Γ. Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» με το Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης λένε 11 Δήμοι των Βορείων Προαστίων, οι οποίοι - όπως προκύπτει από την νέα επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου & Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γ. Πατούλη προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο - ζητούν & την δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Β.Α Προάστια μεταξύ των Νοσοκομείων: Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, να προχωρήσει το Υπουργείο στην άμεση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υ4α/οικ.123892/2012 (35/15/Β’/2012) με την υπαγωγή της διοικητικής ευθύνης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Γ.Ν. Σισμανόγλειο και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλόκ στα Βορειανατολικά Προάστια, ζητά από το Υπουργείο Υγείας.
Η νέα επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, έπεται ... 

Τι έχουμε οι Ερμοι & ψοφάμε;


Ληξιπρόθεσμα Χρέη:«7ος μεταξύ των 15 καλύτερων Δήμων, ο Δήμος Πεντέλης»!

Δικαιώνονται οι προσπάθειες δυόμιση ετών της Διοίκησης Στεργίου, για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του  Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης.
Το «Βήμα της Κυριακής» με δημοσίευμα του την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, κατατάσσει το Δήμο μας 7ο μεταξύ των 15  καλύτερων Δήμων, ως προς την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.
Ο Δήμος Πεντέλης εντάχθηκε στους πρώτους 41 Δήμους που χρηματοδοτήθηκαν για τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές  και έτσι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 3.000.000€ στους Μελισσιώτες προμηθευτές, που χρώσταγε  η προηγούμενη διοίκηση της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.
Συνεχίζουμε για την ολοκλήρωση του διοικητικού και οικονομικού συμμαζέματος του Δήμου. Τέτοιες διαπιστώσεις, μας  δίνουν δύναμη και κουράγιο στον αγώνα μας.

Στις 15 Ιουνίου το 9ο Τουρνουά 3x3 «Σταύρος Φίλιππας»

Ο ΚΑΟ Μελισσίων διοργανώνει το 9ο Τουρνουά 3x3 «Σταύρος Φίλιππας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων (Σάμου & Γεννηματά, Μελίσσια - πίσω από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο), το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το Τουρνουά «Σταύρος Φίλιππας» συμπεριλήφθηκε στα επίσημα πρωταθλήματα 3x3 της FIBA (www.3x3planet.com), το οποίο σημαίνει πως οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πόντους στην αντίστοιχη κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Ηλικιακές κατηγορίες
U11 - Αγόρια γεννημένα το 2002 και νεότερα
U13 - Αγόρια γεννημένα το 2000 και νεότερα
U15 - Αγόρια γεννημένα το 1998 και νεότερα
U18 - Αγόρια γεννημένα το 1995 και νεότερα
WU15 - Κορίτσια γεννημένα το 1998 και νεότερα
Το σε ποια κατηγορία συμμετέχει η κάθε ομάδα, ορίζεται από τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη της.
Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 ή 4 παίκτες (3 και 1 αναπληρωματικός).
Το κόστος συμμετοχής για κάθε ομάδα, είναι 20€.
Θα υπάρχουν πλούσια δώρα για όλους τους συμμετέχοντες.
                   Δηλώσεις συμμετοχής - Τρόποι εγγραφής

Καλοκαιρι​νή Δημιουργικ​ή Απασχόληση Παιδιών «Ca​mp 2013»

3ο Αντάμωμα Παιδικών Χορωδιών Σχολείων Μελισσίων


«ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ» σήμερα & αύριο στο 4ο Δ. Σ. Μελισσίων


Αντι-Ρατσιστική ΤΡΙκυβέρνηση!!!


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ντέντια πολύ καλό... Σβήνει «φωτιές Ρατσισμού» στο Πεντελικό!

                                                  ΠΙΚ-ΠΑ...κιστάν ! 
Πενταμελή Επιτροπή των Αρχηγών των Συνδυασμών (πλην του κ. Αναστάσιου Καρατζή), συνέστησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης για το θέμα του ΞΕΝΩΝΑ Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, πρώην ΠΙΚΠΑ.
«Η δυναμικότητα του Ξενώνα(επιφάνειας 322 τ.μ. στο Αναρρωτήριο Πεντέλης - πρώην ΠΙΚΠΑ!), σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη με τον Υπουργό Προστασίας  των «λαθρο» Mεταναστών (συγγνώμη του Πολίτη), κ. Νίκο Δένδια(που απέστειλε στο Δήμο & συστημένη επιστολή), «δεν θα ξεπερνά τα είκοσι(20) άτομα & θα διαθέτει 24ωρη φύλαξη για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων».
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

Το στραβοκοίταγμα του ... ΔενΔΙΑ !


Δ. Στεργίου: «Μονόδρομος για την Τ.Α. η στήριξη των πολιτών»

«Σήμερα παρά ποτέ, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει ως μονόδρομο και αυτοσκοπό στη λειτουργία της, τη στήριξη του δοκιμασμένου συνανθρώπου που υπηρετεί και του Περιβάλλοντος που θα παραδώσει στη νέα γενιά», τονίζει με άρθρο του στην «aftodioikisi.gr», o δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης  με αφορμή το διήμερο συνεδρίο της ΚΕΔΕ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο, στις 10.00, στα Γιάννενα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ο τόπος μας, χρειάζεται πλέον ανατροπή του ύφους και του ήθους της Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και η αυτοδιοίκηση με βάση τη λειτουργία του δικαίου και του παραδείγματος μπορεί να δείξει το δρόμο».
Ολόκληρο το άρθρο εχει ως εξής:

Υψους 386,8 εκατ. €, το ταμειακό πλεόνασμα που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός της Αυτοδιοίκησης

Ταμειακό πλεόνασμα ύψους 386,8 εκατ.  € παρουσιάζει το α’ τετράμηνο του 2013 ο ενοποιημένος προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης. Το πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στην βελτίωση των ιδίων εσόδων και συγκεκριμένα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, καθώς οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το α’ τετράμηνο του 2012.
Σε ότι αφορά τις δαπάνες στο α’ τετράμηνο του έτους είναι μειωμένες κατά 3,61% σε σύγκριση με το α΄ τετράμηνο του 2012, ποσοστό που αυξάνεται στο 13,4% εάν αφαιρεθεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από την ειδική επιχορήγηση που καταβλήθηκε στους ΟΤΑ από την αρχή του 2013.
Η ειδική επιχορήγηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων οδήγησε στη δραστική μείωση των απλήρωτων υποχρεώσεων (ληξιπρόθεσμων ή μη) της αυτοδιοίκησης προς την αγορά κατά 15,4% (229 εκατ.) σε σχέση με το α’ τετράμηνο του 2012.

Eπωλήθη ...

Ξεκινά αύριο το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη, 30 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί στα Γιάννενα οι διήμερες εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με κεντρικό θέμα συζήτησης και αίτημα: Η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Η κήρυξη των εργασιών θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση που θα αφορά στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας  και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις τεράστιες περικοπές των πόρων που έχουν γίνει την τελευταία τριετία.
Ειδική αναφορά αναμένεται να γίνει τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τους συνέδρους στις επαπειλούμενες νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων, κυρίως δημοτικών επιχειρήσεων, και απολύσεις εργαζομένων σε αυτά. 

Συντονιστική Συνάντηση ∆ηµάρχου - Στελεχών ∆ήµου Πεντέλης

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στάδια διαδικασίας τοποθέτησης «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών ...

            σε κενές οργανικές θέσεις από ΔΔΕ Β΄ Αθήνας
 1. Σας κοινοποιούμε τα στάδια της διαδικασίας τοποθέτησης υπεραρίθμων εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις:
Α) 1o στάδιο διαδικασίας τοποθέτησης υπεραρίθμων εκπαιδευτικών: Τοποθέτηση εκπαιδευτικών εντός της Ομάδας Σχολείου τους.
Α1) Το ΠΥΣΔΕ επεξεργάζεται τα στοιχεία που δηλώνονται από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της με τους Πίνακες Α, στους οποίους υπολογίζονται όλοι οι οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα με το υποχρεωτικό τους ωράριο, και διαπιστώνει τα Οργανικά Κενά και τις Υπεραριθμίες.
Α2) Οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες και ειδικότητες των οποίων διαπιστώνεται υπεραριθμία, υποβάλλουν θετική ή αρνητική δήλωση ρύθμισης υπεραριθμίας προκειμένου να διεκδικήσουν -κατά προτεραιότητα- κενές οργανικές θέσεις εντός της Ομάδας Σχολείου τους.
Α3) Οι εκπαιδευτικοί που υποβάλλουν θετική δήλωση υπεραριθμίας συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους βάσει των μορίων μετάθεσής τους και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε κενές οργανικές θέσεις εντός της Ομάδας Σχολείου στην οποία βρίσκεται η σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και βάσει πρόσφατης απόφασης του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας, μετά την τοποθέτηση υπεραρίθμων εντός της Ομάδας Σχολείωνορίστηκαν και επόμενα στάδια τοποθέτησης υπεράριθμων εκπαιδευτικών ως εξής και με τις ακόλουθες προϋποθέσεις (βλ. 2):

Απολύσεις στους Δήμους με … «Σχέδιο Β»!

          Η κυβέρνηση στρέφεται στα «Νομικά Πρόσωπα 
της Αυτοδιοίκησης»  για 4.000 αποχωρήσεις εντός του 2013
Επιχείρηση εφησυχασμού των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στήνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας πως θα μετακινηθούν στο σύνολό τους. Στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων παραμένουν, αντιθέτως, οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου με την κατάρτιση της λίστας των προς κατάργηση φορέων να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Στην ολοκλήρωση της λίστας με τους «μικρούς» φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν προχωράει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε αυτήν αναμένεται να ενταχθούν περίπου 70 φορείς, από τους οποίους όμως δεν θα προέλθει σημαντικός αριθμός κατάργησης θέσεων και απομάκρυνσης υπαλλήλων.
Για τον λόγο αυτόν εξάλλου η κυβέρνηση στρέφεται στα νομικά πρόσωπα των δήμων για να καλύψει τον αριθμό των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους. 

Η σημερινή Συντονιστική Συνάντηση του Δημάρχου

Ξενώνας & Υπηρεσία Υποδοχής ατόμων που ζητούν άσυλο, σε αίθουσα του αναρρωτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης!

1. Στις 21/5/2013 λάβαμε γνώση Σύμβασης Χρησιδανείου που το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (Ε.Κ.Κ.Α.) υπέγραψε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια με σκοπό
 «...το παραχωρούμενο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί από το χρησάμενο αποκλειστικά ως ξενώνας και υπηρεσία πρώτης υποδοχής και αρωγής ατόμων που ζητούν άσυλο ή είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του άρθρου 11 του ν. 3907/2011 με την παροχή στέγης και ασφαλούς περιβάλλοντος αποκλειόμενης κάθε άλλης χρήσης». 
Το ακίνητο αφορά σε αίθουσα εντός του αναρρωτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.
2. Ο Δήμαρχος άμεσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο από τον οποίο έλαβε διαβεβαίωση ότι, η χρήση αφορά μόνο παιδιά και αλλοδαπές κακοποιημένες γυναίκες και το Υπουργείο δεσμεύτηκε να στείλει στο Δήμο σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο, αφού η σχετική σύμβαση άλλα γράφει όπως παραπάνω.

ΒΟΗΘΩ ΤΟ ΠΙΚΠΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2η ΦΟΡΑ

Οι «ΓΕΙΤΟΝΕΣ»  δεν έμειναν ασυγκίνητοι από τις δυσκολίες του  γνωστού  ιδρύματος  που βοηθά παιδάκια από λίγων ημερών έως κάποιων ετών. Η προηγούμενη δράση μας μας έφερε σε επαφή με το προσωπικό, μάθαμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους και θέλαμε να επανέλθουμε. Το καταφέραμε 6 μήνες μετά…
Προηγήθηκε τηλέφωνο για να μάθουμε τις ανάγκες της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, από τον  «ΓΕΙΤΟΝΑ» Κώστα Σέγκο. Η απάντηση ήταν εμβόλια, PREVENAR και MMR, καθώς και τα γνωστά… κυρίως χαρτικά και πάνες. Το χρονικό διάστημα που δώσαμε ήταν περίπου ένας μήνας.
Οι «ΓΕΙΤΟΝΕΣ» και σε αυτή την δράση ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν με τις λιγοστές δυνάμεις τους το ίδρυμα.
Τα δύο ακριβά εμβόλια PREVENAR, αξίας 60€ έκαστο, μας τα χάρισαν καλοί φίλοι, το πρώτο η φαρμακοποιός Μαρία Καμπέρη στην οδό Φιγαλείας και το δεύτερο ο ένας εκ των χορηγών μας, η τεχνική εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ»
Όμως πολλοί καλοί φίλοι βοήθησαν και για τα υπόλοιπα 11 εμβόλια MMR καθώς και με άλλα καλούδια, κυρίως βρεφικές πάνες.  Ο φαρμακοποιός Σωτήρης Καρβέλας στην οδό Ήρας, μας χάρισε 2 MMR, η φαρμακοποιός Δόγκα Βασιλική από Παπαφλέσσα 3 μας χάρισε 1 MMR καθώς και ο Κώστας Δελίτσικας από το φαρμακείο επί της Σαπφούς 4.

Έκθεση Κοσμήματος και Μικρογλυπτ​ικής


«H Αρετούσα» τίμησε τους Ήρωες Κρήτες

  ... Σε Εκδήλωση για την  72η επέτειο  «ΜΑΧΗ της ΚΡΗΤΗΣ»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών  και φίλων της Ν.Πεντέλης «η Αρετούσα» τίμησε τους Ήρωες Κρήτες στον αγώνα για Ελευθερία στο πλαίσιο της  72ης  επετείου για τη μάχη της Κρήτης, στις 29 Μαϊου του 1941, διοργανώνοντας  εκδήλωση το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στη πλατεία της Ν. Πεντέλης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισε με επιμνημόσυνο  δέηση στο μνημείο  των Ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του  4ου Δημοτικού σχολείου Μελισσίων κ. Ζέτα Ξένου.
… «Εβδομήντα δύο  χρόνια από τη μεγαλειώδη αυτή πράξη αντίστασης των Κρητών,  κρατάμε στη μνήμη μας ζωντανή τη θυσία τους, που μας γεμίζει περηφάνια ως Έλληνες και συγκαταλέγεται στις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚ​Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ»

Η «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και ο «Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης», προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στους εφήβους μαθητές του Δήμου μας, ηλικίας 13-17 ετών, να αθληθούν κολυμπώντας και γυμνάζοντας, αλλά και να περάσουν δημιουργικά και ξέγνοιαστα  τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια των 
καλοκαιρινών διακοπών, για δεύτερη χρονιά φέτος, οργανώνουν την «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ», με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο   στην πισίνα και τα όργανα γυμναστικής του «ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ & ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ)», από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 12:00-14:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων (από 17/06/2013 έως 26/07/2013).
Παρακαλούμε όσοι γονείς επιθυμούν να λάβουν μέρος τα παιδιά τους στο πρόγραμμα να συμπληρώσουν την  παρακάτω αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να  την δώσουν στον Διευθυντή του σχολείου ή στο «Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Πεντέλης (ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ & ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ)», το αργότερο μέχρι 10/06/2013, προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος των συμμετεχόντων.
Η επικοινωνία θα γίνεται στα τηλέφωνα 210 60 96 930.
                                ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Στις 06:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕIKOΣI ΕΠTΑ(27) θέματα περιλαμβάνει η 13η τακτική δημόσια συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου στις 06:00 μ.μ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Καλαμβόκη 2Α- Μελίσσια).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Θέμα 1ο: Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Πεντέλης (Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής)
Θέμα 2ο: Σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Θέμα 3ο: Μονοδρόμηση οδού Ηγουμένου Μακρυγιάννη κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης (εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
Θέμα 4ο: Αποζημίωση επικειμένων ιδιοκτησίας στο Ο.Τ. Γ299, επί της οδού Σ.Πέτρουλα της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων (Εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
Θέμα 5ο: Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, έμπροσθεν του υπό ίδρυση Κ.Υ.Ε. «Εστιατόριο Ψητοπωλείο Αφοί Περδικούλη Ο.Ε.» στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 15 της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης (Εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)

Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου,τα εγκαίνια της Δημοτικής βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.
Ο φιλόξενος χώρος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας ήταν κατάμεστος από τους επίσημους προσκεκλημένους χορηγούς,  Αντιδημάρχους, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και δημότες  που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Τη βραδιά  ξεκίνησε η χορωδία της Δ.Κ. Μελισσίων με το μαέστρο Χαράλαμπο Μιχαηλίδη. Ακολούθησε το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από το τοπικό Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Κοινότητος Πεντέλης κ. Λευτέρη Κοντουλάκο και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη.
Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός και τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη Σακελλαρίου.

Η Συντονιστική Συνάντηση του Δημάρχου Δ. Στεργίου - Καψάλη






















Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μόνο Ηλεκτρονικές Δηλώσεις ...


                                          Κώστας Κουφογιώργος 

Ήταν ο Ρήγας Φεραίος φασίστας;

Μέσα απο έρευνες του καθηγητού ERICH VON MASONEN αποδείχθηκε περίτρανα οτι ο Ρήγας Φεραίος ήταν κρυπτοφασίστας, κρυπτοπαγανιστής, κρυπτοπαιδόφιλος και κατ' ευθείαν πρόγονος του Χίτλερ !!! Δεν το πιστευετε; Διαβάστε τι γράφει ο Πυθαγόρας
του Πυθαγόρα  Πυθαγορίδη
Μέσα  απο   έρευνες  του  καθηγητού    ERICH  VON  MASONEN   αποδείχθηκε  περίτρανα  οτι  ο  Ρήγας  Φεραίος  ήταν κρυπτοφασίστας, κρυπτοπαγανιστής, κρυπτοπαιδόφιλος   και   κατ'  ευθείαν  πρόγονος  του   Χίτλερ !!!
Εάν  λοιπόν  αυτός  ο  άθλιος  ζούσε   σήμερα   ,  πώς  θα  έγραφε   τον  περίφημο  "Θούριο"  ; 
Ιδού   πώς  το  φαντάζομαι :

ΘΟΥΡΙΟΣ  ΤΟΥ  ΡΗΓΑ  (26-5-2013)

Ως πότε παλληκάρια θα ζώμεν θλιβερά
μέσα  εις  τα  τσιμέντα  ωσάν  χλωμά   πουλιά ;
Χαράτσια να μας βάνουν μαζί και Φι-Πι-Α
κοινόχρηστα, εφορείες και αναδρομικά ;

Ένσημα, αποδείξεις, χαρτόσημα σωρό
δικόγραφα, και δόσεις σου κλέβουν τον καιρό.
Παράβολα πληρώνεις, φακέλλους και χαρτιά
και βεβαιώσεις ψάχνεις στημένος στην ουρά .

Αιτήσεις και ενστάσεις, πιστοποιητικά
συμβόλαια, σφραγίδες ολόκληρα βουνά.
Και εισφορές & φόρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερά 
και η ζωή μας φεύγει δίχως μια χαρά.

Περί Εσόδων του Δήμου Πεντέλης

Θετική η υπερευαισθησία του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου για τα έσοδα του Δήμου, αρκεί αυτή να ήταν διαρκής και προς όλες τις κατευθύνσεις για την περιφρούρηση του δημοσίου χρήματος και στον πρώην Δήμο Μελισσίων.
Μην ανησυχεί, ο πρώην Δήμος Πεντέλης δεν προέβει σε «βαρεία αμέλεια» και ο νυν Δήμος Πεντέλης κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποφευγθεί η απώλεια εσόδων του Δήμου

Περί Κ.Ε.Κ.Α ...

Στις 14 Μαϊου 2013 καταχωρήθηκε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, κείμενο με δηλώσεις του κυρίου Γραφάκου, σχετικά με την παρουσίαση της Έκθεσης Οικονομικού και Διαχειριστικού Ελέγχου της ΚΕΚΑ.
Ο κ. Γραφάκος δηλώνει ότι αυτός και η παράταξή του δεν συμμετείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Και αυτό είναι λογικό. Διότι αν συμμετείχε, θα έπρεπε ν’απαντήσει για την κακοδιαχείρηση και τα ταμιακά ελλείμματα της ΚΕΚΑ, που παρουσιάζει η Έκθεση. 
Και ακόμη να απαντήσει σε ποιό χρηματοκιβώτιο φύλαγε καθημερινά έπι 3,5 χρόνια τα 150-230.000 ευρώ μετρητά και για ποιό λόγο και γιατί, αφού είχε τόσα χρήματα στα συρτάρια του, δεν πλήρωνε τους μισθούς, την εφορία, τις ασφαλιστικές εισφορές και όλες τις άλλες υποχρεώσεις που άφησε ακάλυπτες και μας έστειλε το λογαριασμό να τον πληρώσουμε εμείς.

                                   ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η κατασκευή ενός «ειδώλου» ή τα ψέματα που κρύβονται πίσω από την εικόνα των δημοσίων προσώπων


Γνωρίσματα Έλληνα ...

«Τι είσαστε εσείς; Ποια είναι τα γνωρίσματά σας;», με ρώταγε σχεδόν υβριστικά ένας κύριος Γερμανός, που μένει χρόνια εδώ & παρ' όλα αυτά-απ' ό,τι φαίνεται-δεν κατάφερε να μας γνωρίσει.
Πρώτο γνώρισμα του Ελληνα - του απαντώ - είναι ο αγώνας.
Ο πανελλήνιος αγώνας για την Ελευθερία, όπως απλώθηκε από τα Μηδικά στον αγώνα κατά των Τούρκων. Σαν φωτιά στο Επος του '40 και στην παλλαϊκή Αντίσταση, όταν ο ελληνικός λαός καθήλωσε αρκετές ετοιμοπόλεμες μεραρχίες του Ράιχ σε ρόλο φρουρού, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά την έκβαση του πολέμου κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο.
Δεύτερο γνώρισμα είναι ο φθόνος, η ζηλοφθονία και η διχόνοια. Ο διχασμός και ο Εμφύλιος.
[Ο φθόνος που τρώει τα σωθικά ανήκει στη ρίζα *φθερ-, απ' όπου το φθερjω: φθείρω τον... αδελφό, τον γείτονα, τον "φίλο"].
Τρίτο γνώρισμα είναι η Δημοκρατία, η θεσμοθέτηση της διαφωνίας από τους αγώνες του Κλεισθένη, του Εφιάλτη, του Περικλή.
Τέταρτο γνώρισμα και συνέπεια της Δημοκρατίας είναι η θεωρία, η Φιλοσοφία μετά τον πλήρη διαχωρισμό της από τη Θεολογία, η Επιστήμη, η αμυθολόγητη κοσμοερμηνεία.
Πέμπτο είναι το γνώρισμα του ωραίου και του κάλλους.

Εκδήλωση του ΣΠΑΠ για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»


Σεμινάριο Μελισσοθεραπείας από το «Μπεγίρι»


«AMAΡΥΣΙΑ» Σάββατο 25 Μαΐου